Alytaus kraštas įvertintas tarptautinėje parodoje „Vivatttur 2008“

Savaitgalį (vasario 29 d. - kovo 2 d.) Vilniuje parodų centre "Litexpo" vyko keturioliktoji tarptautinė turizmo, sporto ir laisvalaikio paroda "Vivattur 2008". Šiemet joje save pristatė apie 350 dalyvių iš užsienio ir Lietuvos. Parodoje apsilankė per 25 tūkst. lankytojų.
Alytaus turizmo informacijos centro (TIC) stendas lankytojų akį šįkart traukė ne tik išradinga ekspozicija, informacinės medžiagos apie Alytaus kraštą gausa, bet ir specialiuoju prizu, kuris parodos atidarymo metu alytiškiams įteiktas už įdomiausią 2008 m. Vivattur kelionę. Apdovanojimą pelnė Alytaus TIC pristatytas dviračių maršrutas "Kitoks geležinkelis", sujungęs Alytų ir Varėną senuoju geležinkelio pylimu.
Pasak Alytaus TIC direktorės Lenos Valentaitės, vienoje didžiausių ir lankomiausių Lietuvoje vykstančių parodų "Vivattur" Alytaus turizmo informacijos stendą savaitgalį aplankė per 20 tūkst., lankytojų, kurie domėjosi turizmo galimybėmis Alytaus krašte: lankytinomis vietomis, vandens ir dviračių maršrutais, kulinariniu paveldu, kaimo turizmo galimybėmis, tradiciniais kultūros renginiais, gamtos pažinimo objektais Žuvinto biosferos rezervate, Punios šile, kitomis pažintinio turizmo galimybėmis.
Pakeliauti po Alytaus kraštą kvietė Alytaus krašto stendas, kurį sukūrė dizaino studija "DABA". Stendą puošė Žuvinto biosferos rezervato fotografijos. Parodoje pirmą kartą pristatytas ir Alytaus krašto turistinis ženklas.
Lankytojų dėmesį traukė ir jame eksponuojamas apdovanojimas - specialiai pagaminta stiklo plokštė, kuri parodos atidarymo metu įteikta Alytaus TIC, pristačiusiam įdomiausia 2008 m. parodos kelione Lietuvoje pripažintą dviračių maršrutą "Kitoks traukinys" senuoju geležinkelio Alytus - Varėna pylimu.
Šį prizą įsteigė ir nugalėtojus rinko Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos bei parodos organizatorius - UAB „Visus plenus".
Dviračių trasą "Kitoks geležinkelis" jau spėjo išmėginti ne tik alytiškiai turistai, bet ir kitų Lietuvos kraštų dviračių mėgėjai. Maršrutas traukia ir istorijos mylėtojų dėmesį, mat jis driekiasi XIX a. pabaigoje Rusijos imperijos nutiesta geležinkelio atšaka, sujungusia Alytų (anuomet - Olitą) su Varėna (anuomet - Orany). Vėliau geležinkelio atšaka buvo išardyta, tačiau liko pylimas, kuriuo patogu keliauti dviračiais. Maršrutas vilioja turistus vaizdingu kraštovaizdžiu ir istorijos pėdsakais. Viso pakeliui galima pamatyti apie 20 nykstančios istorijos objektų: tunelių, buvusią Artilerijos stotį, Artilerijos poligono ir karinio miestelio liekanas šalia Varėnos, Bukauciškių koplyčią ir kt.
Varėnoje maršrutas (jo ilgis - apie 50 km) jungiasi su dviračių maršrutu EuroVelo 11, Alytuje - su Dzūkijos dviračių žiedu.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.18351817sec.