Savaitgalį praskriejo tarptautinis folkloro festivalis Tek saulužė ant maračių

Savaitgalį praskriejo kelias dienas besitęsiantis dešimtasis jubiliejinis tarptautinis folkloro festivalis „Tek saulužė ant maračių“. Jo metu, kaip ir buvo žadėta organizatorių, svečiai turėjo galimybę ragauti įvairių regionų tradicinių patiekalų, mokytis tradicinių liaudiškų šokių, kartu dainuoti su dalyviais ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio. Be šių įvairiausių renginių festivalio dalyviai ir svečiai ėjo palydėti saulės ir stebėjo kaip ji daroma, kuri buvo šio jubiliejinio festivalio simbolis.

Amatų mugėje buvo galima įsigyti ne tik įvairių rankdarbių, unikalių meno kūrinių, darbų, suvenyrų, bet taip pat paragauti „gyvo“ alaus, žirnių košės ir pan.

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiais metais sulaukta daug svečių iš įvairių šalių: Italijos, Ispanijos, Portugalijos, Bulgarijos, Šiaurės Kipro; ir iš Lietuvos: Palangos, Ignalinos, Kauno, Marijampolės, Klaipėdos, Šilutės, Nidos. Žiūrovų kraują ypatingai kaitino užsienio šalių atlikėjai, kurie taip pat savo programas parodė 23 dieną vykusiame LRT projekto „Gero ūpo“ finale.

Lietuvos folkloro atlikėjai didelio dėmesio sulaukė surengę savo pasirodymus įvairiose Nidos kavinėse.

Visas šias šventės dienas liejosi puiki nuotaika. Į Neringą atvykę svečiai ir poilsiautojai namo parsivežė neišdildomų prisiminimų ir įspūdžių.

Labai dėkojame visiems už dalyvavimą. Laukiame Jūsų visų kitų metų festivalyje „Tek saulužė ant maračių“ per Jonines.


KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.30411506sec.