Užupyje prasidėjo Monmartrų suvažiavimas

Liepos 4 dieną Vilniaus menininkų „mekoje“ – Užupyje prasidėjo visą mėnesį truksiantis Užupio menininkų ir VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ rengiamas „Monmartrų suvažiavimas“ . Šis suvažiavimas – tai kūrybingų bendruomenių iš įvairių Europos šalių festivalis, skirtas senajam (XIX amžiaus pabaigos - XX amžiaus pradžios) Paryžiaus Monmartrui pagerbti.

Projekto forma - Lietuvos ir užsienio menininkų ir mokslininkų darbo stovykla, kurioje dalyvauja Suomijos, Norvegijos, Šveicarijos, Gruzijos, Japonijos, Latvijos, Lietuvos bei Užupio menininkai. Kūrybinių dirbtuvių metu bus kuriami eksperimentiniai socialinio, profesionalaus ir mėgėjiško meno projektai.

Menininkai pristatys savo miestų kūrybinių bendruomenių veiklą atvirose Užupio dirbtuvėse/erdvėse, kartu su vilniečiais kurs socialinio pobūdžio projektus Vilniui ir jo svečiams.

Pagrindinės projekto kryptys: socialinio meno projektai rengiami su pedagogų, socialinių darbuotojų ir neįgaliųjų pagalba. Profesionalaus meno projektai kuriami profesionalių menininkų ir mokslininkų bei ilgalaikiai/išliekantys projektai skirti Vilnelės estetizavimui ir naujam Užupio oazės įvaizdžio formavimui.

Pagrindiniai šios kūrybinės stovyklos tikslai yra sukurti dinamišką meno laboratoriją po atviru dangumi, kuri būtų patraukli savo nuolatiniu ir kintančiu kūrybiniu procesu. Kitas šios „gyvosios meno laboratorijos“ tikslas yra generalinė repeticija prieš 2009 metų „Monmartrų suvažiavimą Užupyje“, kuomet Vilnius taps Europos kultūros sostine.

2009 m. suvažiavimu bus siekima aktualizuoti ryškėjančias Lietuvos ir Pasaulio problematikas (ypač ekologines), įtvirtinti glaudžius tarptautinius menininkų ryšius bei parengti gaires ateities bendradarbiavimui, naujų bendradarbiavimo projektų savaiminei plėtrai.

Monmartrų suvažiavimas Užupyje“ yra VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ Žmonių programos dalis.

Nuotrauka: Marius Abramavičius


Daugiau informacijos:

Agnė Žemaitytė
VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“
Komunikacijos projektų koordinatorė
861617955
[email protected]

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1724391sec.