Vilnius ir Stambulas rengs bendrus kultūrinius projektus

2010-aisias metais Europos kultūros sostine tapsiančio Stambulo (Turkija) atstovai ir VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ vadovai aptarė bendradarbiavimo galimybes. Tikimasi, kad abiejų Europos kultūros sostinių programuose atsiras ne vienas bendras projektas.

„2010-aisias Stambule vyksiančių kultūrinių renginių programa padalinta į keturias dalis, kuri kiekviena simbolizuoja vieną iš 4 svarbiausių gamtos elementų : žiema-žemė, pavasaris-oras, vasara-vanduo, ruduo-ugnis. Norime, kad Lietuvos menininkai prisijungtų prie šios programos įgyvendinimo pristatydami savo šalies kultūrą. Taip pat tikimės aktyvaus Lietuvos ir Stambulo universitetų bendradarbiavimo, kurių studentai Turkijoje galėtų pristatyti bendrus savo projektus“, - teigė „Stambulas – Europos kultūros sostinė 2010“ programą įgyvendinančios įstaigos vykdomojo komiteto pirmininkas Nuri M. Colakoglu.
Pasak VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ direktorės Elonos Bajorinienės, Lietuvoje su Turkijos menininkų kūryba bus galima susipažinti jau kitąmet.

„Ateinančių metų sausį Vilniuje prasidės Kultūrų atpažinimo programos projektas „4A“. Jo metu 2007 metų Stambulo bianalės dalyviai kartu su kolegomis iš kitų pasaulio valstybių kurs bendrą šiuolaikinio meno parodą „Bendro vaizdo kodas“. Taip pat, susitikimo pas Turkijos ambasadorių metu, aptartos galimybės surengti bendrą muzikinį projektą. Tikimės, kad tai duos gerą startą tolesniam Lietuvos ir Turkijos menininkų bendradarbiavimui“ – pažymėjo E. Bajorinienė.

Beveik 15 mln. gyventojų turintis Stambulas 2010–aisias Europos kultūros sostinės titulą dalinsis su Peču (Vengrija) ir Esenu (Vokietija).


Apie Nacionalinę programą „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“

„Europos kultūros sostinės yra sėkmingiausias Europos Komisijos kultūros projektas, jame jau dalyvavo daugiau nei trys dešimtys Europos miestų. Numatoma, kad Nacionalinė programa „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ apims daugiau kaip 700 kultūros, meno ir visuomeninių renginių, kuriuose apsilankys daugiau kaip 3 mln. žmonių.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20194292sec.