Birštono kurortas pristatytas Rygoje

Lietuvos turizmo galimybės pristatytos tris dienas trukusioje (vasario 6–8 d.) tarptautinėje turizmo parodoje „Balttour‘09“ Rygoje. Parodos metu buvo akcentuojami svarbiausi šių ir ateinančių metų įvykiai, dėl kurių būtina aplankyti Lietuvą, – šalies vardo tūkstantmečio paminėjimas, Vilniaus – Europos kultūros sostinės renginiai ir 2011 metais vyksiantis Europos vyrų krepšinio čempionatas. Lietuvai parodoje atstovavo Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos, Vilniaus, Kauno savivaldybių, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus ir kurortų – Palangos, Trakų bei Birštono turizmo informacijos centrų specialistai.
Skaisčiai žalia spalva viliojančiam Lietuvos stendui lankytojų netrūko – jie domėjosi pigių kelionių į mūsų šalį galimybėmis – ekonominės klasės viešbučiais, svečių namais. Sulaukta net Kinijos ir Japonijos išvykstamojo turizmo kelionių organizatorių, kurie pareiškė norą bendradarbiauti su Lietuvos agentūromis, kad drauge galėtų parengti patrauklius kelionių paketus Kinijos ir Japonijos turistams.
Ekspozicija buvo padalinta į teminius sektorius – turistiniai Latvijos maršrutai, turizmo agentūros, turizmo operatoriai, viešbučiai, SPA ir transporto paslaugos, užsienio šalių nacionaliniai stendai. Šiemet parodoje dalyvavo 160 stendų iš 29 pasaulio šalių.
Tuo pat metu Rygoje vyko verslo misijos „Buy Latvia. Buy Baltics“ renginiai, kurių metu Lietuva pristatė mūsų šalies SPA, golfo naujoves, dalyvavimo šiais metais vyksiančioje pasaulinėje didžiųjų burlaivių regatoje galimybes. Itin didelio susidomėjimo susilaukė SPA pasiūlymai ir unikalūs mūsų šalies turizmo objektai, pavyzdžiui, Aukštaitijos siaurasis geležinkelis.
Birštono kurortas šiais metais parodoje pristatytas septintą kartą.
Kaimyninė Latvijos rinka yra labai svarbi mūsų kurortui. Susidomėjimas kiekvienais metais auga. 2007 m. Birštono turizmo informacijos centro paslaugomis naudojosi 165 lankytojai iš Latvijos, o 2008 m. – 513.
Parodos metu latviai domėjosi numatomais kultūriniais renginiais, laisvalaikio praleidimo galimybėmis sezono ir ne sezono metu, aktyviu poilsiu vandens turizmu ir kt. Pristatant Birštoną pastebėta, kad šiais metais latviai labiau domėjosi medžiaga pateiktalatvių, o ne užsienio kalbomis.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.2628119sec.