Paroda "Kompozicijos iš sūrios tešlos"

Angelė Narkunienė – Miroslavo vidurinės mokyklos pradinių klasių mokytoja – metodininkė. Už floristikos meno tradicijų puoselėjimą apdovanota Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos padėkos raštu. Jau senai Angelė savo kolegas džiugina gebėjimu pajausti, pastebėti grožį aplinkoje, pastangomis dovanoti jį kitiems. Šio gebėjimo rezultatas – autorinės parodos, seminarai įvairiuose Lietuvos miestuose.

Jaunystėje, mokydamasi želdynų architektūros pagrindų , Angelė sužinojo daugelio augalų ypatybes ir, kaip tik tuo metu, atsirado pomėgis augalus, sudžiūvusius, nukritusius, lyg ir niekam nereikalingus, prikelti antrajam gyvenimui. Šis pomėgis eksperimentuoti su augalais liko iki šių dienų. Nuo 2002 m. kuria floristinius paveikslus, temines kompozicijas. Dirba su medžiaga, kurioje sukaupta saulės energija. „Gamtinė medžiaga sušildo, atgaivina mane po darbo dienos. Ją liesdama pailsiu ir kartu pratęsiu savo darbo dieną, įkūnydama darbuose ir savo mokinių mintis, pomėgius. Darbai skleidžia šilumą aplinkiniams“, – sako Angelė.

Puikiai įvaldžiusi floristikos meno kūrimo technologijas Angelė Narkunienė pabandė dirbti su neįprastomis mene gamtinėmis medžiagomis – miltais, druska ir vandeniu. Juk grūduose taip pat slypi saulės energija... Iš šių medžiagų masės Angelė kuria sūrios tešlos paveikslus.

Šiandien, balandžio 2 dieną 17 val. Alytuje, galerijoje „Skrydis“ (Vilniaus g. 13, antras aukštas), atidaroma Angelės Narkunienės darbų paroda „Kompozicijos iš sūrios tešlos“. Parodos atidarymo metu bus galima sužinoti paveikslų iš sūrios tešlos gamybos paslaptis, pabandyti meną kurti patiems. Kviečiame apsilankyti ir maloniai bei turiningai praleisti vakarą.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36434889sec.