Lietuvos kinas Paryžiuje ir Breste

Lapkričio 7-13 dienomis Paryžiaus kino mėgėjai turės galimybę plačiau susipažinti su Lietuvos kino kūrėjų pastarųjų metų darbais.

Paryžiaus kino teatras, Entrepot bendradarbiaudamas su Vilniaus Skalvijos kino teatru, parengė ir pristato Prancūzijos kino žiūrovams Lietuvos kino programą, kurią sudaro 2005-2007 metais sukurti filmai : Šarūno Barto “ Septyni nematomi žmonės“, Kristijono Vildžiūno “Aš esi tu“, Emilio Vėlyvio “Zero“, Inesos Kurklietytės “ Varnų ežeras“, Algimanto Puipos “ Nuodėmės užkalbėjimas “ bei Arūno Matelio “ Prieš parskrendant į žemę“ . Pastarojo filmo žiūrovai turės puikią progą pabendrauti su jo autoriumi Arūnu Mateliu, atvykstančiu į filmo pristatymus lapkričio 8 ir 9 dienomis. O lapkričio 10 dieną rodomas “Nuodėmės užkalbėjimas “ vėl suburs Prancūzijos lietuvių knygos bičiulių klubo narius, ketinančius po filmo prisiminti bei pratęsti prieš kelis mėnesius klube vykusias diskusijas apie Jurgos Ivanauskaitės kūrybą.

Lietuvos kino savaitę Paryžiuje remia Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

Lapkričio 10-18 dienomis vyksiantis Bresto trumpo metražo filmų festivalis, ištikimas tradicijai kasmet pristatyti Prancūzijos publikai mažai žinomos šalies kiną, šiais metais savo viešnia taip pat pasirinko Lietuvą.

Vienas svarbiausių Prancūzijos ir Europos trumpo metražo filmų festivalių pristatys savo žiūrovams Lietuvos kino programą, sudarytą bendradarbiaujant su festivaliu “Tinklai”. Bus parodyti penki lietuvių kino kūrėjų darbai: Audriaus Stonio ir Arūno Matelio “Skrydis per Lietuvą arba 510 minučių tylos”, Igno Jonyno “Šokantis kirminas”, Igno Miškinio “Lengvai ir saldžiai”, Giedrės Beinoriūtės “Gyveno senelis ir bobutė” bei Tomo Donelos “Berniukas ir jūra”.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17608404sec.