Kaimyninėje Rusijoje vėl dvelks lietuviškosios kultūros dvasia

Lietuvos kultūros pristatymas užsienio šalyse yra viena iš prioritetinių veiklos sričių formuojant šalies įvaizdį ir didinant žinomumą. Šių metų gegužės 27-28 dienomis, įgyvendinant ilgalaikę programą "Langas į Lietuvą", viename iš Rusijos miestų Novgorode skambės Lietuvos muzikantų atliekama klasikinė muzika, bus rodomi lietuviški filmai, eksponuojamos parodos bei pristatoma žymaus istoriko Edvardo Gudavičiaus knyga "Lietuvos istorija". Šia programa siekiama pristatyti Lietuvą Rusijos regionams, užmegzti su jais glaudesnius ryšius.

"Kitos šalies kultūros pažinimas yra ilgas ir sudėtingas procesas, apimantis ne tik tiesioginį bendravimą su tos kultūros atstovais, bet ir gilinimąsi į įvairias meno sritis. Muzika, kinas, literatūra – jie atskleidžia kultūrą, juose galima įžvelgti šalies požiūrį, vertybes bei tradicijas, – mintimis apie kultūros pažinimą dalijasi Lietuvos instituto l.e.p. direktorė Saulė Mažeikaitė.

Dvi dienas vyksiančiuose renginiuose klasikinės muzikos programas atliks Vilniaus m. savivaldybės Šv. Kristoforo orkestras ir Baltijos gitarų kvartetas. Su lietuviškojo kino tradicijomis supažindins režisieriai Audrius Stonys ir Giedrė Beinoriūtė. Bus parodyti penki filmai – G. Beinoriūtės "Troleibusų miestas" ir "Gyveno senelis ir bobutė" bei A. Stonio "Ūkų ūkai", "Viena" ir "Skrydis virš Lietuvos arba 510 sekundžių tylos".

Lietuvos vaizduojamojo ir taikomojo liaudies meno šakas pristatys speciali paroda "Lietuvos tautodailės tapyba ir karpiniai", kuri bus eksponuojama Novgorodo apskrities kultūros namuose. Garsių fotomenininkų Antano Sutkaus ir Ado Sendrausko parodas bus galima aplankyti miesto Filharmonijos fojė.

Lietuvos pristatymą programoje "Langas į Lietuvą" organizuoja LR kultūros atašė Rusijos Federacijoje kartu su LR ambasada Rusijos Federacijoje, LR generalinis konsulatas Sankt-Peterburge, Lietuvos institutas, Novgorodo apskrities administracija.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.22406912sec.