Britų spaudos žurnalistams pristatomos Lietuvos kultūrinio turizmo galimybės

Birželio 20. į Lietuvą atvyko D. Britanijos spaudos žurnalistai, kuriems bus pristatomas Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009. Pažintinį turą organizuoja Lietuvos turizmo informacijos centras (TIC) Londone.

Atvykstantys žurnalistai atstovauja dienraščiams Irish Times, Jewish Telegraph bei specializuotiems kelionių žurnalams Real Travel, Holiday&Leisure World, Wanderlust ir kt. Per dvi viešnagės dienas Vilniuje jie išsamiai susipažins su sostine, dalyvaus „Tebūnie naktis“ renginiuose.

„Šios kelionės tikslas – pristatyti Vilnių, kitų metų Europos kultūros sostinę, kaip patrauklią kryptį kultūriniam turizmui, savaitgalio kelionėms. Žurnalistai sužinos apie renginius, kurie vyks Vilniuje visus ateinančius metus. Po kelionės pasirodžiusios publikacijos be abejonės pritrauks turistų iš Didžiosios Britanijos ne sezono metu“, - sako TIC Londone direktorė Indrė Trakimaitė.

Lietuvos TIC Londone kartu su Valstybiniu turizmo departamentu prie Ūkio ministerijos 2007 m. organizavo pažintines keliones (grupines bei individualias) į Lietuvą 26 Jungtinės Karalystės žurnalistams. Grupinių kelionių metu Lietuva buvo pristatoma kaip aktyvaus turizmo bei atostogų pajūryje šalis. Po žurnalistų kelionių Jungtinės Karalystės nacionalinėje bei regioninėje spaudoje jau buvo išspausdinta per 30 straipsnių, rodyti TV reportažai apie turistinę Lietuvą. Apie 10 D.Britanijos žurnalistų mūsų šalį jau aplankė šiais metais.

Statistikos departamento duomenimis, 2008 metų I –ąjį ketvirtį Lietuvos apgyvendinimo įstaigose turistų iš Didžiosios Britanijos padaugėjo 27 proc. lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19719982sec.