Japonų turistus į Baltijos šalis vilioja netradiciniai maršrutai

Įpusėjus 2008 metų vasaros kelionių sezonui, kelionių organizatoriaus „Baltic Tours Vilnius“ atvykstamojo turizmo padalinio kolektyvas džiaugiasi sulaukęs 14 proc. daugiau turistų iš Japonijos nei tokiu pat metu 2007 metų vasarą. Tačiau prieš sezoną ūgtelėjus kuro, maitinimo bei viešbučių paslaugų kainos, atrodo, tirpdo planuotą pelną.

Didelis japonų reiklumas bei aukšti aptarnavimo standartai nėra lengvas uždavinys kelionių maršrutus sudarančiai bei visas kelionės paslaugas teikiančiai kompanijai. „Baltic Tours Vilnius“ atvykstamojo turizmo padalinio vadybininkas Rolandas Pankevičius pastebi, kad į Baltijos šalis japonų turistai vyksta pasigrožėti ne tik sostinėmis, tradicinėmis lankytinomis vietomis, bet užsisako ir netradicinius maršrutus – lanko aukščiausias Lietuvos, Latvijos, Estijos kalvas, keliauja nacionalinių parkų pėsčiųjų takais, grybauja Dzūkijos miškuose.

Anot „Baltic Tours Vilnius“ projektų vadovės Rasos Levickaitės, paskutiniais metais didesnio dėmesio sulaukia tos lankytinos vietos, kurios lanksčiai prisitaiko prie turistų pageidavimų ir susiklosčiusių aplinkybių. Pavyzdžiui, visuomet malonu bendradarbiauti su Sugiharos muziejumi Kaune, galinčiu atverti lankytojams duris ir ankstyvą rytą, ir vėlų vakarą. Japonai nėra tie keliautojai, kurie spontaniškai keistų kelionės maršrutą ar dienotvarkę, tačiau atsiradus pageidavimams, visi džiaugiasi aptarnavimo lankstumu. R. Levickaitė teigia, jog kelionių organizatoriaus „Baltic Tours Vilnius“ ilgalaikio bendradarbiavimo su Japonijos kelionių organizatoriais sėkmė priklauso nuo gebėjimo kasmet pasiūlyti naujus produktus, darbuotojų kompetencijos bei lankstaus požiūrio į kainodarą lėtėjant šalies ūkiui.

Paskutiniaisiais metais japonų turistai pastebi ženklų kainų šuolį lyginant jas su nurodytomis japoniškuose keliautojo giduose, leistuose prieš kelerius metus. Baltijos sostinių maitinimo, paslaugų, viešbučių kainos jau pasivijo japoniškas. Kelionių organizatorius „Baltic Tours Vilnius“ tikisi, kad ši priežastis visgi nesukliudys didėti turistų iš Japonijos srautui, o 2009 metų sezonui jau yra parengęs įdomių maršrutų, apimančių trumpus apžvalginius turus po Vilnių, Rygą ir Taliną kartu suderinant aktyvias gamtos bei nacionalinių vertybių, pavyzdžiui, dvarų ir piliakalnių ekskursijas.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20575285sec.