Ispanų žurnalistai domisi Vakarų Lietuva

Spalio 3-7d. Lietuvoje lankysis penki ispanų žurnalistai, dirbantys didžiausiuose šios šalies turizmo tema rašančiuose leidiniuose. „Šiemet tai bus jau antros ispanų spaudos darbuotojų grupės kelionė į mūsų šalį. Gegužės mėnesį Lietuvoje lankėsi septyni žurnalistai iš šios pietų Europos valstybės“, - pasakoja Lietuvos turizmo informacijos centro Barselonoje direktorius Raimundas Michnevičius. Pasak jo, pavasarį žurnalistai apsilankė Lietuvos sostinėje, Trakuose, Kaune, Kryžių kalne, o šį kartą ispanų žurnalistai per keturias viešnagės dienas daugiausia laiko praleis Vakarų Lietuvoje. „Džiaugiuosi, kad ispanų žurnalistus mielai priims Klaipėdos, Nidos bei Šilutės turizmo informacijų centrų darbuotojai. Šios įstaigos daug padėjo rengiant ispanų žurnalistų turą po Vakarų Lietuvą“, - sako R.Michnevičius.

Tokie užsienio žurnalistų turai mūsų šaliai išties reikalingi - tai akivaizdžiai rodo jų rezultatai. Jei per visus 2007 metus Ispanijos spaudoje buvo išspausdinti 27 straipsniai, pristatantys Lietuvos turizmo galimybes, tai vien tik per pirmąjį šių metų pusmetį - po žurnalistų apsilankymo Lietuvoje - tokių straipsnių buvo publikuota net 44.

Naujausiais ispanų leidinio La Vanguardia duomenimis, pagal populiarumą tarp turistų iš šios pietų Europos valstybės 2008 metų vasarą Baltijos šalys užėmė šeštąją vietą (po Prancūzijos, D.Britanijos, Čekijos, Vokietijos ir Kroatijos). Šiam geram rodikliui įtakos turėjo ir tai, kad vasaros sezono metu net dvi aviakompanijos (Flylal ir Airbaltic) siūlė tiesioginius skrydžius iš Barselonos, Malagos ir Palma de Maljorka į Vilnių. Žiemos sezono metu aviakompanija Flylal tris kartus per savaitę sujungs Ispanijos ir Lietuvos sostines.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18329406sec.