Kelionės į kosmosą iš Švedijos prasidės nuo 2012 metų

Kompanija Virgin Galactic pranešė apie tai, kad pradėti pardavinėti bilietai skrydžiams į kosmosą iš Švedijos šiaurinio miesto Kiruno. Pirmasis skrydis numatytas 2012 metais. Skrydžio metu bus pakilta į 110 kilometrų aukštį, kuriame turistai galės pajausti nesvarumo būsena ir pamatyti Žemę iš kosmoso.Turistai gali pasirinkti, ar skristi pro Šiaurės pašvaistę, ar poliarinę dieną, kai Saulė nenusileidžia visą parą.

Kirunas yra ideali vieta tokioms kelionėms organizuoti, nes šiame mieste yra visa reikalinga infrastruktūra. Kirune yra skrydžių valdymo centras, kuris įkurtas 1966 metais. Iš šio centro į kosmosą (iki 800 kilometrų aukščio) reguliariai paleidžiami palydovai.

Ledo viešbutis, esantis Kiruno apylinkėse, jau pradėjo pardavinėti bilietus skrydžiams į kosmosą. Viešbučio savininkai tikisi pritraukti pasiturinčius turistus, kurie susidomės ne tik kelionėmis į kosmosą, bet ir kitomis ekskliuzyvinėmis paslaugomis.

Vieno bilieto kaina yra 200 tūkstančių JAV dolerių, tačiau planuojama, kad laikui bėgant, kai skrydžiai bus organizuojami reguliariai, kaina bus sumažinta. Šiai dienai jau parduota 300 bilietų.

 


KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.09893894sec.