Bilo Klintono namas virs nacionaliniu muziejumi

JAV senatas parėmė sprendimą Bilo Klintono namuose, kuriuose jis praleido savo vaikystę, įrengti nacionalinį muziejų. Šiuo metu šiuose namuose, esančiuose Arkanzaso valstijoje, Hope mieste, Hervey Street gatvėje, jau įrengtas muziejus, tačiau jis kol kas neturėjo valstybės saugomo objekto statuso.

Muziejaus ekspozicija skirta Bilo Klintono vaikystei – praeito amžiaus 40-tųjų metų pabaigai ir 50-tųjų pradžiai. Namas pradėtas restauruoti 1995 metais. Po dvejus metus trukusių renovacijos darbų šiuose namuose atidarytas muziejus. Nuo to laiko šis muziejus populiarus ne tik tarp vietos, bet ir tarp užsienio turistų.

Muziejaus rengėjas Marsas Rosas teigia, kad muziejaus ekspozicijoje didelės svarbos teikiama asmenybės, tapusio pasaulinio masto žmogumi, gyvenimo raidai. Tai yra JAV istorijos dalis, todėl dabar Klintono namai ir aplinkui esanti žemė priklauso visiems amerikičiams. Tikimasi, kad šie maži, tačiau labai svarbūs objektai pritrauks turistų dėmesį ir turės įtakos vietos ekonominiam gyvenimui. Kadaise JAV prezidentui Bilui Klintonui priklausęs namas dabar yra Clinton Birthplace Foundation nuosavybė. Šiai organizacijai priklauso ir kitas Klintonų šeimos nekilnojamasis turtas.

Smulkesnė informacija: www.clintonhousemuseum.org

 

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34833813sec.