Popiežius Benediktas XVI rugsėjį atvyks į Čekiją

Popiežius Benediktas XVI pirmą kartą apsilankys Čekijos Respublikoje. Į Prahą popiežius atskris rugsėjo 26 d. ir vešės iki rugsėjo 28 d.

Popiežius Benediktas XVI atvyks į Čekiją kaip Romos Katalikų Bažnyčios vadovas ir kaip Vatikano miesto-valstybės vadovas. Vizito metu jis susitiks su dvasininkijos atstovais, politikais ir visuomene.

Rugsėjo 26 d., Šventasis Tėvas Benediktas XVI apsilankys Švč. Mergelės Marijos Nugalėtojos bažnyčioje, kur yra žinoma Prahos Kūdikėlio Jėzaus figūrėlė. Antroje dienos pusėje Benediktas XVI susitiks su Čekijos Respublikos prezidentu Vaclavu Klausu Prahos pilyje . Vakare, kartu su dvasininkais ir vienuoliais, popiežius atliks maldą Šv. Vito katedroje.

Tikintieji Šventąjį Tėvą galės išgirsti Brno ir Stará Boleslav miestuose. Brno-Tuřany oro uoste pamaldos prasidės rugsėjo 27 d. 10 val., paskui popiežius kreipsis į dalyvaujančius su kalba. Tą pačią dieną popiežius Benediktas XVI grįš į Prahą.

Pirmadienį, rugsėjo 28 d., Šventasis Tėvas apsilankys Šv. Vaclavo bazilikoje Stará Boleslav miestelyje, o nuo 9 val. 45 min prasidės mišios. Šios pamaldos taps nacionalinio Šv. Vaclavo keliavimo į šventąsias vietas dalimi, kuris vyks Čekijos kūnigaikščio Vaclavo garbei. X a. Stará Boleslav miestelyje jis buvo nužudytas savo brolio. Po pamaldų Šventasis Tėvas Benediktas XVI susitiks su jaunimu. Stará Boleslav miestelis yra apie 30 km nuo Prahos.

Su Čekijos Respublika Benediktas XVI atsisveikins trumpa ceremonija Prahos oro uoste 17 val. 15 min. Jo grįžimas į Romą planuojamas 17 val. 45 min.

Žmonės turės dvi galimybes pamatyti popiežių. Pirma – pamaldos Brno mieste, antra - Stará Boleslav miestelyje. Įėjimo bilietą galima nemokamai rezervuoti puslapyje: www.navstevapapeze.cz, kur taip pat bus publikuojama įvairiausia informacija apie vizitą čekų, anglų, vokiečių, italų ir lenkų kalbomis.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.85337996sec.