Prancūzija ir Jungtinės Amerikos Valstijos sumažino slidinėjimo kurortų įkainius

Prancūzijos ir JAV kalnų slidinėjimo kurortai yra priversti naująjį žiemos sezoną pradėti su atpigusiu slidinėjimo pasu ir stengtis kiek įmanoma sumažinti slidinėjimo įrangos nuomos kainas. Pagal 2009 m. pateiktus Post Office Ski Resort Report duomenis Kurševelā (Courchevel; Prancūzija) ir Vail rajonas (JAV) kainos sumažino iki 11%. Abiejų kurortų kainos pastebimai sumažintos - šešių dienų slidinėjimo įrangos nuoma ir slidinėjimo pasas kainuoja iki 520 USD Vailā ir 370 USD Kurševelā.

Be to, tyrimas parodė, kad kai kurie kurortai naująjį žiemos sezoną pradės brangesnėmis paslaugomis. Apie 20% brangesnes paslaugas siūlys Šveicarijos kurortas Verbier, taip pat mėgautis Austrijos slidinėjimo kurortu Obergurgl, kalnų mėgėjai turės mokėti 13% daugiau nei praėjusiais metais.

Kanadoje esantiems Banff kurortas yra viena iš brangesnių kurortų, pavyzdžiui, slidinėjimo pasas ir inventorius kainuoja vidutiniškai 610 dolerių.

Slidininkai negali nepasinaudoti ir kulinarijos malonumais. Pavyzdžiui, Obergurgl vakarienės vidutinė kaina dviems asmenims yra 46 doleriai, Verbier - 112 dolerių.

Taupiesiems kalnų slidinėjimo poilsio mėgėjams yra siūlomi Rytų Europos kurortai - Rumunija, Bulgarija, Slovakija ir Slovėnija. Tačiau tikėtina, kad ir čia kainos bus didesnės nei praėjusį sezoną. Pigiausią slidinėjimo pasą ir slidinėjimo įrangos nuomą siūlo Rumunijos kurortas Poiana Brasov - 265 doleriai, o tuo pačiu pigiausias vakarienės variantas dviem asmenims - Bulgarijos kurortas Borovets – 35 doleriai. Palyginimui - norvegų Geilo kurorte tai kainuotų apie 130 dolerių.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.35002303sec.