Paskelbtas didžiausių turistinių vietų spąstų sąrašas

Turbūt visi supranta, kad kiekviena turistinė vieta siekia išgauti kuo daugiau pinigų. Prestižinis žurnalas „Forbes" nepabijojo paskelbti vietas, kurias galima laikyti turistiniais spąstais.

Eifelio bokštas Paryžiuje: tie, kurie nori pasiekti bokšto viršų, turi laukti eilėje mažiausiai keturias valandas. Daugelis teigia, kad neverta švaistyti pinigėlių, nes iš apačios Eifelio bokštas atrodo daug įspūdingiau.

Fisherman's Wharf, San Francisko prieplauka: prieplauka sulaukia itin daug lankytojų. Nusidriekusios lankytojų eilės, sambrūzdis ir pernelyg didelis įėjimo mokestis. Ekspertai labiau rekomenduoja apsilankyti šalia esančiame Golden Gate parke.

Gizos piramidės Egipte: Dar Markas Tvenas 1875 metais rašė, kad Gizos piramidėse neįmanoma girdėti savęs. Šiuo atžvilgiu čia niekas nepasikeitė, bet triukšmas ir minios žmonių dar padidėjo.

Kreivasis Pizos bokštas Italijoje: kad patektumėte į įžymiausią pasaulio architektūros klaidą, privalote sumokėti 15 eurų. Tie, kurie negali apsieiti be savo nuotrauką prie bokšto, geriau aplankykite netoli įsikūrusį Pizos botanikos sodą (jam jau 500 metų).

Šventoji Marko aikštė Venecijoje: Venecija yra vienas iš labiausiai lankomų pasaulio miestų. Lankytojai labiausiai vertina kultūros paminklą Piazza San Marco - Šventoji Marko aikštę. Turistai negaili savo pinigų ir už perpildytą erdvę moka net 8 eurus. Galbūt būtų įdomiau pačiam paklaidžioti po Venecijos siaurąsias gatveles?

Times Square aikštė Niujorke: kiekvienais metais garsiąją aikštę aplanko apie 35 milijonus žmonių. Jei lankytojas nori išvengti minios, patartina aplankyti Stawberry Fields aikštę Centriniame parke (skirtas Džono Lenono atminimui). Čia kur kas ramiau.

Kapri sala Italijoje: Italijos sala, esanti tarp Neapolio ir Salerno įlankų. Kapri sala yra viena iš brangiausių Italijos vietų, tačiau ją itin mėgsta turistai. Tačiau nepamirškite, kad netoli esanti Iskijos sala savo grožiu nenusileidžia Kapri salai.

Prie turistinių spąstų galima apminėti Meksikos miesto Kankuno centrą, Trevi fontaną Romoje, Khao San gatvę Bankoke, Sultanhamet kvartalą Stambule, Mykonos salą Graikijoje, Piccadilly Circus aikštč Londone ir Blarney pilį Airijoje.

 

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.21274018sec.