Turtingajai italų virtuvei svarbiausi - švieži produktai [1]

Kaip apibūdintumėt italų virtuvę? Pasta, įvairiausių formų makaronai ir spalvų gama? Turbūt toks apibūdinimas būtų pats tiksliausias. Nenuginčijamas faktas, kad ir italų maistas ne vien rankomis gaminamas. Tačiau Italijoje vis dar galima įsigyti jų rankų darbo pastos.

Kitas populiarusis Italijos valgis yra Parmos kumpis. Bet kuris aukštos klasės italų restoranas turi turėti pjaustymo mašiną, kuri specialiai supjausto kumpį plonomis juostelėmis.

Cukinijos, baklažanai, saulėgrąžos alyvų aliejuje – iš jų yra paruošiami antipasti (užkandžiai). Daugelyje Italijos restoranų vitrinų iškabinamos gardžiausios užkandžių iškabos, kad jos priviliotų vartotoją.

Italų virtuvė neįsivaizduojama be pomidorų. Jie yra naudojami padažams, sriuboms, salotoms ir picų paruošimui.

Kiekvienas Italijos regionas gamina vyną, todėl ši šalis laikoma viena iš svarbiausių Europos Sąjungos vyno gamintojų. Italų valgis negali būti baigtas be gero raudonojo vyno. Tipiškiausias Italijos desertas yra tiramisų desertas.Valgį sudaro mascarpones sūris, biskvitas, šalta ekspreso kava ir šiek amaretto likerio.

 

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?

1 vitalija 11/10/2009 19:59 Dievinu italų virtuve. Kartą teko pabūvoti Italijoje ir sutinku su tekstu,kad tai pas juos svarbiausia :) Taciau, deja, Lietuvoje nieko panašaus neatrandu


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.31474304sec.