Viena iš tyliausių pasaulio vietų yra Viktorijos krioklys

Šiandieninis gyvenimas diktuoja savo sąlygas. Žmogui belieka tik prisitaikyti. Didžiulį triukšmą kelia mašinos, radijas, mobilieji telefonai, lėktuvai ir patys žmonės... Jau įrodyta, kad triukšmas gali sukelti stresą, padidinti širdies ir imuninės sistemos problemas, sukelti kraujospūdį. Bet kaip tam užkirsti kelią ir kaip su tuo kovoti?

Pats paprasčiausias triukšmo išvengimas, būtų dažniau lankytis ramesnėse vietose, pvz. vykti į kaimą. Patys žmonės domisi ramesnėmis vietelėmis, tad kelionių mediumas ForbesTraveler sudarė pasaulio ramiausių vietų sąrašą. Tenka pripažinti, kad į kai kurias vietas sunku nuvykti. Tačiau nepamirškite, kad visiška tyla gali būti gamtoje - be variklių ūžesio ir žmonių masės.

Didysis kanjonas Arizonoje (JAV). Kai kuriuose mažesniuose karjeruose yra taip tylu, kad galima girdėti žmogaus kvėpavimą (tai įrodė mokslininkai). Pats didžiausias kanjonas kviečia mėgautis didingosios Kolorado upės ramumu.

Kalahario dykuma. Tai milžiniška lyguma Afrikos plynaukštėje. Kalaharis apima beveik visą Botsvaną, nusidriekia vakarų link į Namibiją, o šiaurėje įsiterpia į Angolą, Zambiją ir Zimbabvę. Tai viena ramiausių pasaulio vietų.

Trolių kelias Norvegijoje. Paprastai kelius įsivaizduojame kaip labai triukšmingas vietas, bet Trolių kelias yra kitoks. Visą kelią jus lydi muzikinio krioklio palyda.

Centrinis parkas Niujorke – neįtikėtina, ar ne? Žinoma, čia nerasite milžiniškos tylos. Tačiau čia kur kas tyliau – vietoj automobilių stabdžių kaukimo, metro triukšmo, galima išgirsti paukščių čiulbėjimą, klausytis vėjo medžių ošimo.

Viktorijos krioklys Zambijoje. Krioklio sukeliamą triukšmą galima girdėti daugiau nei už kilometro. Taigi, kodėl šitas objektas puikuojasi ramiųjų vietų sąraše? Todėl, kad vandens kritimas nuo maždaug 100 metrų aukščio, sukelia tokį triukšmą, per kurį nieko kito tiesiog neįmanoma išgirsti.

Žiūrėkite video!

 

 

 

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.31203794sec.