Aviakatastrofų aukų paskutinieji žodžiai saugomi Japonijos muziejuje

Šis muziejus skirtas stiprių nervų lankytojams. Dvi japonų avialinijos Japan Airlines ir All Nippon Airways sukūrė parodą, kurios eksponatai yra lėktuvų duženos ir likučiai, surinkti iš avarijų ir katastrofų vietų. Šoko efekto pagalba, tikimasi, kad ateities kartos išvengs buvusių klaidų.

Paroda susideda iš suanglėjusių lėktuvo dalių, aukų laidotuvių nuotraukų, kur vaikai neleidžia uždaryti tėvų karstų. Tokiais dalykais aviakompanijos bando priminti pačias „juodžiausias“ dienas. Tarp tūkstančių kitų objektų, galima rasti ir keleivių paskutiniuosius ant popieriaus maišelių užrašytus žodžius. Dažniausiai prašoma savo žmonų rūpintis paliktais vaikais. Taip, gaila, bet čia užfiksuota daug keleivių pavardžių. Ir visus juos vienija vienas noras – jie visi meldėsi už savo gyvenimą, už gyvybę.

Muziejus skirtas platesnei auditorijai ir yra įsikūręs netoli Tokijas Haneda oro uosto. Muziejus įsikūrė ne tam, kad kurtų sensacijas. Įkūrėjai viliasi, kad tai padės ateityje išvengti aviakatastrofų. All Nippon Airways darbuotojai privalo apsilankyti muziejuje, kad suprastų, kokios pasekmės laukia padarius bent vieną skrydžio klaidą.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19007802sec.