Įdomios, bet mažai lankytinos Europos vietos - Top 7 [1]

Neįtikėtina, bet tokių vietų yra! Vietos, kur jūros pakrantės puošiasi istoriniais miestais, kur vykdomas individualus turizmas, gausu vienišų paplūdimių ir pakrančių, o centre galima susipažinti su unikaliais gamtos objektais.. Daugelis žino, kad tokių vietų turi būti pasaulyje, bet kur jų konkrečiai ieškoti?

Amjēnas katedra, Prancūzija. Ji įtraukta į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Katedra yra įsikūrusi maždaug šimtas kilometrų nuo Paryžiaus centro, atrodo panašiai kaip Notre-Dame, tačiau kur kas mažiau sulaukia turistų dėmesio!

Grotte di Frasassi, Italija. Stalaktitų urvai atidaryti tik 1971 metais. Taip pat čia randasi didžiausias Europos urvas Grotta grande del Vento - jis yra toks didelis, į kurio vidų galėtų įtilpti Milano katedra!

Kronborgo pilis, Danija. Tvirtovė yra įsikūrusi prie Helsingerio miestelio. Pilis yra viena iš svarbiausių renesanso pilių Šiaurės Europoje. Savo didžiulėmis mūrinėmis sienomis patikimai saugojo pilies gyventojus. Kiekvienais metais pilį aplanko 200 000 turistų.

Białowieża nacionalinis parkas, Lenkija / Baltarusija. Nacionalinis parkas yra paskutinis natūralus, neliestas žmogaus miškas Europoje. Čia gyvena keli šimtai stumbrų, tačiau lankytojai be profesionalaus grupės vadovo - neįleidžiami.

Starigrad, Kroatija. Be abejo, labiausiai turistų lankytina Kroatijoje yra Hvar sala. Starigrad - seniausias Kroatijos miestas, lieka nuošalyje.

Meteora vienuolynai, Graikija. Pindos kalnuose, Tesalijoje, kadaise buvę pastatyti ant milžiniškų uolų 24 vienuolynai ir kaimai. Šiandien, penkiuose vienuolynuose vis dar gyvena vienuoliai.

Causeway Coast (Milžino pakrantė), Šiaurės Airija. Masyvaus bazalto uolų atodangos atskleidžia išskirtinį gamtos grožio vaizdą. Derio grafystė - tai graži architektūra ir įdomi istorija. Deris - puikus architektūros paminklas.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?

1 Nesakyt nebutina 03/07/2011 19:04 Galetumete ir daugiau ikelti pavadinimu.Kai kuriems tai pravercia! ;DDD*


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20149088sec.