Europos gražiausiųjų salų Top 10 [1]

Prestižinis kelionių žurnalas Conde Nast Traveler paskelbė gražiausiųjų salų TOP 10. Į šį dešimtuką pretendavo net 25 008 dalyviai. Buvo įvertintos laisvalaikio praleidimo galimybės, paplūdimiai, viešbučių ir restoranų paslaugos, salos aplinka ir gamta.

  1. Mykonos sala Graikijoje. Ši Graikijos sala yra ne mažiau žinoma nei Ispanijos Ibiza. Baltučiai nameliai mėlynomis langinėmis, įrėminti violetinių gėlių girliandomis, į eilę ant kalvos išsirikiavę vėjo malūnai, daugybė bažnytėlių, lauko kavinės ant jūros kranto ir gatve iškilmingai žingsniuojantys pelikanai. Kadaise ši sala buvo labai neturtinga. Vietos gyventojai vertėsi žvejyba, laivų statyba ir paukščių veisimu. Nuo šeštojo dešimtmečio suklestėjusi turizmo industrija apvertė viską aukštyn kojom. Bet ekonomikos bumo atneštas pelnas negali visiškai užglaistyti senųjų salos gyventojų nostalgijos praėjusiems ramiems laikams. Populiarusis paplūdimys dažnai vadinamas Paradise Beach, kuris naktį tampa šokių aikštele.
  2. Bozcaados sala Turkijoje. Ši sala yra visiškai kitokia nei Antalija arba Bodrumas. Čia daug ramiau. Bozcaados salos istorija skaičiuojama nuo 3000 metų prieš mūsų erą.
  3. Kapri sala Italijoje. Kapri sala pasižymi itin gausia augmenija - viso auga apie 800 rūšių augalų. Citrinių ir vynuogių derlius saloje nuimamas triskart per metus. Iš gėlių, auginamų saloje, gaminami įvairūs kvepalai. Saloje itin gausu žvejybos laivų. Nepaprastu grožiu pasižymi Neapolio įlankos jūros iškiliausi salos akcentai.
  4. Maljorka, Ispanija. Sala yra Viduržemio jūroje, Balearų salyne, didžiausia salyno ir visos Ispanijos sala. Tai sala karalienė. Joje gausu įvairiausių pramogų.
  5. Sicilija, Italijoje. Sicilijos sala yra pietų Italijoje, Europos aukščiausiojo ugnikalnio Etna šešėlyje. Čia galima pasigrožėti gamtos peizažu ir pasimėgauti vynu.
  6. Hvar sala Kroatijoje. Dalmatijos pakrantės saloje jau seniai nėra jokia paslaptis turistams. Tačiau ji kur kas ramesnė už ispanų ar graikų paplūdimius.
  7. Madeira, Atlanto vandenyne. Sala priklauso Portugalijai ir dažnai vadinama amžinojo pavasario buveine. Tai kurortas, garsus savo Madeiros vynu, šventėmis su įspūdingais fejerverkais, švelniu klimatu, stulbinančiais kraštovaizdžiais ir siuvinėjimo amatininkais.Madeira – nuostabi Atlanto vandenyno skalaujama Portugalijos sala. Ši netoli nuo Europos žemyno esanti sala puikiausiai tiks norintiems ilsėtis tiek paplūdimiuose, tiek kalnuose ar tiesiog mieste.
  8. Kreta, Graikija. Tai didžiausia Graikijos sala. Ne veltui ji vadinama Dievų sala - Graikijos dievo Dzeuso gimimo ir civilizacijos lopšys. Ar ir senovės dievai mėgavosi saulės vonelėmis?
  9. Sardinijos sala Italijoje. Sala garsėja uolėtomis pakrantėmis, švariu vandeniu, kalnais ir apelsinų medžiais.
  10. Rodo sala Graikijoje. Ji vadinama saulės, arba šviesos sala, nes čia retai būna dienų, kad nešviestų saulė. Natūralus salos grožis, paminklai iš ilgos ir neramios praeities, kosmopolitiškas charakteris, turkų mečetės, smėlėti paplūdimiai – visą tai patrauks keliautoją.

 

 

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?

1 zy 12/02/2009 22:06 Idomu kas rinko sias salas ir kokiais kriterijais vadovavosi? KOdel Graikija dominauoja? Kur Baltijos salos ir t.t.


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56974101sec.