Viršsvorio problemų turintys keleiviai gali mokėti daugiau. Diskriminacija?

Skrydžių dienoraštyje FlightGlobal.com įdėta nuotrauka sukėlė karštas diskusijas. Buvo išsakyta daug nuomonių. Visgi pagrindinis diskusijų objektas – viršsvorį turintis keleivis. Taigi, ar tokiam žmogui nereikėtų mokėti papildomus mokesčius? Esą nuotraukos tikslas nebuvo apkūnaus žmogaus diskriminacija. Tai efektyviausias būdas parodyti aviakompanijų problemas.

Laikraštis Daily Telegraph pranešė, kad nuotrauką atsiuntė American Airlines darbuotoja, kuri norėjusi parodyti, su kokiomis problemomis tenka susidurti lėktuve. Pati aviakompanija nepatvirtino, kad nuotrauka yra daryta jų patalpose. Tad imtasi išsamaus tyrimo, kurio metu siekiama nustatyti, ar tokia nuotrauka nepažeidė saugumo taisyklių.

Problema nėra nauja. Jau 2009 m. balandį aviakompanija „Ryanair“ norėjo įvesti naująjį mokestį - Fat-Tax. Jau dabar kai kurios oro linijų bendrovės siūlo specialias sėdynes žmoniems, kurie turi viršsvorį (netelpa ar jaučiasi nepatogiai standartinėse vietose). American Airlines paprastai reikalauja, kad keleiviai su antsvoriu pirktų du bilietus.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16145706sec.