Turistai nesuvokdami pažeidžia įstatymus

Įprasta, kad parvykstant iš kelionių, ypač iš egzotiškų šalių, keliautojas su savimi nori parsivežti suvenyrų tiek sau, tiek savo draugams, šeimai. Pasirodo, kad kai kurie suvenyrai, kuriuos galima įsigyti daugelyje turistinių vietų, yra neteisėtai pardavinėjami, mat jie yra pagaminti iš saugomų augalų ar gyvūnų. Tokiais atvejais, turistų oro uoste ar pasienyje laukia nemalonus siurprizas – nekaltas suvenyras gali būti laikomas prekių kontrabanda. Dėl tokių nusižengimų, dažnai tenka sumokėti baudą, blogiausiu atveju, gali tekti apsilankyti ir teisme.

Vienintelis būdas, kuris gali padėti išvengti nemalonių situacijų, tai paties turisto domėjimasis saugomomis to regiono rūšimis.

Tačiau sunku suprasti, kaip vietinėje turgavietėje įsigytas raktų pakabukas ar pigus papuošalas gali būti pagamintas iš saugomų atogrąžų gėlių ar koralų ir taip lengvai parduodamas! Turistai dažnai nesupranta, kaip tokios smulkmenos gali kažkam padaryti žalos. Tačiau įrodyta, kad suvenyrų prekyba yra pagrindinė priežastis, dėl ko medžiojami drambliai. Beje, draudžiama įsigyti ir dirbinius iš dramblio plaukų.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.26630998sec.