Pasaulio paveldo objektai yra šalia mūsų

Švedijos sostinėje Stokholme yra įsikūrę net trys kultūros ir turizmo objektai. Visi trys objektai yra įrašyti į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą.

Birka yra pirmas realus miestas Švedijoje. Vikingų laikais Birka, esanti Björkö saloje Melerena ežere, buvo susisiekimo ir prekybos centru, kurame buvo įsikūręs didžiausias Melera slėnio turgus. Miestas buvo įkurtas 8 amžiuje ir jau nuo tada susilaukdavo keliautojų dėmesio. Šiandien iš miesto likę tik griuvėsiai. Birka yra puiki ekskursijų vieta. Vasarą į Birką vykdomos ekskursijos laivais.

Drottningholmo rūmai dažnai vadinami šiauriniu Versaliu. Daugelis galvoja, kad Versalio rūmai yra jos kopija. Tačiau iš tikrųjų jie buvo pastatyti beveik tuo pačiu metu. Drottningholmo rūmų statybos darbai buvo pradėti 17 amžiuje ir vis dar iki šiol gyvena Švedijos karališkoji šeima. Pilis lankytojus traukia ne tik unikalia architektūra, bet ir puikiais sodais ir kinų paviljonu.

Miško kapinės (Skogskyrkogarden) yra vietovė, kur vyrauja grožis ir poezija. Kapinės įkurtos 1915-1940 m., 250 akrų didelėje teritorijoje, kurioje auga pušys. Projektui vadovauja garsieji modernizmo architektai Gunnar Asplund ir Sigurd Leverencs. Miško kapinės yra laikomos vienu iš svarbiausių modernizmo šiaurės pavyzdžių, kur puikiai derinama gamtos, gyvenimas ir mirties filosofija. Kapinėse gausu koplyčių.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20284605sec.