Tarp sėkmingiausių turizmo projektų – 2 iš Klaipėdos rajono

Petrutės ir Vytauto Račkauskų kaimo turizmo sodyba bei Kretingalėje įsikūrusi kavinė „Kukudra“ Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos rengtame konkurse buvo pripažinti kaip vieni iš sėkmingiausių 2007 metų turizmo projektų. Kaimo turizmo sodybos bei kavinės „Kukudra“ šeimininkams sostinėje buvo iškilmingai įteikti „Sėkmės angelų“ apdovanojimai.

Anot Valstybinio turizmo departamento direktoriaus Alvičio Lukoševičiaus, konkurso „Sėkmingiausias 2007 metų turizmo projektas“ tikslas – paskatinti gerai dirbančias bendroves ir įvertinti jų nuopelnus Lietuvos turizmui, propaguoti Lietuvos turizmo galimybes, naujoves bei iniciatyvas, gerinti šalies turizmo įvaizdį, skatinti atvykstamąjį ir vietinį turizmą, įvertinti gražias iniciatyvas ir nuveiktus darbus. Gargždų turizmo informacijos centro direktorė Daiva Buivydienė pasakojo, kad šis konkursas buvo vykdomas ir nugalėtojai pripažįstami pagal turizmo paslaugų rūšių ar veiklų grupes. Šiais metais buvo renkamas sėkmingiausias 2007 metų viešbutis, kelionių organizatorius, restoranas, turizmo informacijos centras, nekomercinis turizmo rinkodaros projektas, turizmo infrastruktūros projektas bei sėkmingiausia turistinė poilsio įstaiga ir kaimo turizmo sodyba.

D. Buivydienė pasakojo, kad į kiekvieną nominaciją buvo pasiūlyta po vieną Klaipėdos rajono projektą. Sėkmė nusišypsojo P. ir V. Račkauskams, kurių kaimo turizmo sodyba buvo pripažinta kaip viena iš geriausių. Pirmąją vietą šioje kategorijoje iškovojo V. ir A. Bielinių kaimo turizmo sodyba Trakų rajone. Petrutei ir Vytautui Račkauskams už svarų indėlį puoselėjant turizmą atiteko „Sėkmės angelų“ apdovanojimas, kuris buvo teikiamas visiems, kurie užėmė antrąsias ir trečiąsias vietas. Sodybos šeimininkas V. Račkauskas sakė, kad šis apdovanojimas buvo netikėtas, bet malonus: „Visada smagu, kai darbas yra įvertinamas. Juk kiekvieną dieną puoselėdami savo sodybą įdedame po dalelę širdies“. Toks pat netikėtas „Sėkmės angelų“ apdovanojimas buvo ir kavinės „Kukudra“ šeimininkams. „Kukudra“ varžėsi dėl sėkmingiausio 2007 metų restorano, kavinės vardo. Deja, jį iškovojo UAB „Taurakalnis“, įsikūrusi Vilniuje, tačiau „Kukudros“ savininkai gavo nemažiau svarbų „Sėkmės angelų“ apdovanojimą. Kretingalės miestelio centre įsikūrusi „Kukudra“ buvo įvertinta už tai, kad joje lankosi žmonės ne tik iš įvairių šalies kampelių, bet ir iš užsienio. „Kukudra“ vilioja gardžiais valgiais, propaguoja lietuvišką virtuvę, ypač žemaitišką kulinarinį paveldą. Gargždų turizmo informacijos centro direktorė sakė, kad šie apdovanojimai išties vertingi, turint omeny tai, kad dėl kai kurių titulų varžėsi tokie objektai kaip Druskininkų vandens pramogų parkas, viešbučiai „Daugirdas“, „Sofijos rezidencija“ ir t. t. Paklausta, kokiu principu buvo vertinami konkurso dalyviai, ji atsakė: „Pirmą kartą buvo atsižvelgiama į vykdytą apklausą internetu. Iš viso balsavo 1120 žmonių. Labai džiaugiamės, kad už mūsų pasiūlytus projektus buvo balsuojama gana aktyviai. Tikimės, kad kitais metais rezultatai bus dar geresni“.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.84426999sec.