Lietuva siekia gerinti traukinio „Vikingas“ kursavimo sąlygas

Kovo 4-5 d Susisiekimo ministerijos sekretoriaus Arvydo Vaitkaus vadovaujama delegacija Odesoje (Ukraina) dalyvauja ekspertų pasitarime dėl mišrių vežimų traukinio „Vikingas“ kursavimosąlygų gerinimo.

Lietuvos pusė Ukrainos ir Baltarusijos partneriams siūlys apsvarstyti pervežimų įkainius ir sąlygas atskiruose „Vikingo“ ruožuose bei galimybę sutrumpinti muitinės patikros procedūras siekiant mažinti traukinio prastovas Odesos ir Iljičiovsko uostuose.

Susitikime Odesoje taip pat aptariama galimybė pritraukti į šį bendrą Lietuvos – Baltarusijos – Ukrainos projektą naujas logistikos kompanijas, užsiimančias konteinerių pervežimais Juodosios jūros regione, diskutuojama dėl galimo Turkijos logistikos kompanijų dalyvavimo projekte bei dėl kartais pasitaikančio geležinkelio platformų trūkumo vežant konteinerius iš Ukrainos.

Mišriojo transporto traukinio „Vikingo“ projektas sėkmingai veikia jau penktus metus. Traukinys kursuoja maršrutu „Draugystė“–Klaipėda–Kena/Gudagojis–Slovečnas/Berežestas–Odesa–Iljičiovskas.

Šiuo traukiniu kroviniai keliauja iš Vakarų ir Šiaurės Europos per Klaipėdą į Baltarusiją ir Ukrainą. Traukiniu „Vikingas“ 3-4 kartus per savaitę nuo Baltijos iki Juodosios jūros abiem kryptimis vežami konteineriai ir autotreileriai. Juo pernai pervežta 40,6 tūkst. TEU konteinerių, t.y. 1,7 karto daugiau nei 2006 m .

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37247515sec.