Claudio Monteverdi madrigalinės operos pradeda Baroko dialogų programą

Nacionalinės programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009” projektas „Baroko dialogai“ siekia pristatyti ir interpretuoti Europos baroko meninį palikimą, kuris sukūrė Vilnių – vieną gražiausių senojo kontinento baroko kultūros centrų.

„Baroko dialogų“ programą jau šiais metais Vilniaus teatre „Lėlė“ rugsėjo 29 d. pradės Claudio Monteverdi (1567 – 1643) madrigalinių operų „Tankredžio ir Klorindos dvikova“ (libretas – Torquato Tasso) ir „Nedėkingųjų šokis“ (libretas – Ottavio Rinuccini‘o) spektaklis. Jį kūria režisierius Gintaras Varnas, dailininkė Julija Skuratova, muzikinės dalies vadovas Darius Stabinskas, o taip pat solistai, aktoriai, konsortas Brevis.

Šios dvi operos iš ankstyvojo baroko muzikos genijaus Claudio Monteverdi aštuntosios madrigalų knygos, išspausdintos 1638 m. Lietuvoje statomos pirmą kartą. Jų muzika parengta ne remiantis naujai išleistomis moderniomis autoriaus partitūromis, o Bolonijos bibliotekoje saugomų partijų originalų kopijomis. Naują abiejų kūrinių redakciją papildo ir kita idėja – pasitelkti lėles. Ji kilo remiantis žiniomis apie tuomet paplitusius keliaujančius teatrus, kurie atlikdavo kamerinius spektaklius su lėlėmis. Taigi, ekspresyvioji Monteverdi muzika čia išradingai susilieja su įvairiomis baroko formomis, lėlių teatro galimybėmis.

„Baroko dialogai“ – tai speciali baroko menų – architektūros, muzikos, teatro, literatūros bei šokio programa, rengiama 2009 metų žiemos, pavasario, vasaros ir rudens sezonais Vilniaus baroko bažnyčiose, koplyčiose, Valdovų rūmuose, teatro salėse.
Apie Nacionalinę programą „Vilnius – Europos kultūros sostinė“.

Europos kultūros sostinė yra sėkmingiausias Europos Komisijos projektas, jame dalyvavo daugiau nei trys dešimtys Europos miestų. Numatoma, kad Nacionalinė programa „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ apims daugiau kaip 700 kultūros, meno ir visuomeninių renginių, kuriuose apsilankys daugiau kaip 3 mln. žmonių.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13928103sec.