Žiemos puokštė ir Šventė pažers daugybę naujų idėjų

Lietuvos parodų centras LITEXPO ir Lietuvos floristų asociacija 2008 m. gruodžio 5-7 dienomis rengia tradicinę Žiemos puokštę 2008“ – floristinių kompozicijų parodą-konkursą. Tai pats seniausias renginys LITEXPO centre, šiemet vyksiantis jau 28-ąjį kartą.
Žiemos puokštėje lankytojų lauks floristikos naujovės ir originalios floristų kompozicijos, kurios bus kuriamos čia pat vietoje. Šiais metais šis renginys vėl džiugins profesionalių floristų darbais. Dvylika konkurso dalyvių iš Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos pagal specialias konkurso temas sukurs po penkias kompozicijas. Floristai profesionalai turės sukurti erdvinį darbą „Sparnuotosios supynės“, virtiną-langą Šventų Kalėdų rytą, vazoninių augalų kompoziciją interjerui, nuotakos dekorą ir siurprizą, kurio tema ir užduotis iš anksto neskelbiama.
Kaip teigia ilgametė šių konkursų organizatorė, Lietuvos floristų asociacijos prezidentė Genoveta Zuokienė, konkursams ir parodoms floristai ruošiasi labai atsakingai, nes juose yra galimybė savo darbus, naujas idėjas pristatyti plačiai ir įvairiai auditorijai – specialistams, kolegoms, floristikos gerbėjams ir užsakovams.
„Kiekvienas floristas, ruošdamasis konkursui, studijuoja naujas komponavimo kryptis, spalvas, mados tendencijas ir niekuomet nekopijuoja jau sukurtų darbų, bet kuria originalias kompozicijas. Bet to neužtenka. Floristas dar turi gerai pažinti augalus, žinoti jų biologines savybes, gebėti tinkamai juos paruošti bei išmanyti daugelį kitų dalykų, nes gėlė neprabyla nuo pirmo prisilietimo“, - teigia G. Zuokienė.
Organizatoriai taip pat pastebi, kad parodos bei konkursai naudingi ne tik floristams, bet ir vartotojams – juose lankytojai sužino apie vieno ar kito floristo meninius gebėjimus, stilių, įvertina, kurio floristo meninės idėjos labiausiai patinka, be to, turi galimybę susipažinti ir pabendrauti su darbų autoriais asmeniškai.
Konkurso darbus vertinsianti tarptautinė žiuri nugalėtojus paskelbs gruodžio 7 d., sekmadieni, 12 val. Laimėjusiajam Didįjį prizą atiteks 1000 EUR ir UAB „Ūlos juvelyrų studija“ sukurta floristo žvaigždė.
Komisija remsis Europos profesionalių floristų sąjungos patvirtintais darbų vertinimo kriterijais: 100 balų sistemoje idėja bei spalva maksimaliai vertinamos po 20 balų, kompozicija ir technika – po 30 balų. Vertinimo komisijos pirmininkė – Lietuvos floristų asociacijos prezidentė Genoveta Zuokienė, nariai: Švedijos floristų tarybos pirmininkas, floristikos mokytojas Mikael Sörensson, žurnalų Floristika ir Mažajam floristui redaktorė Nadīna Laukmane (Latvija), tarptautinės klasės floristas meistras, gėlių salono Gėlių fabrikas ir tarptautinės floristų mokyklos savininkas Sigitas Kaminskas (Lietuva).
Žiemos puokštėje bus rengiamas ir jaunųjų floristų konkursas, kuris suburs daugiau kaip 150 moksleivių iš visos Lietuvos. Jie parodoje komponuos floristines pertvaras, širmas, kalėdines girliandas, puokštes. Lankytojus džiugins ir jaunųjų floristų sukurti šventiniai atvirukai, koliažai, pasakojantys legendas apie Vilnių. Čia skrajos floristiniai angelai ir įsižiebs net 29 eglutės, papuoštos originaliais floristiniais žaisliukais, bus pakabintas jaunųjų floristų sukurtas kilimas, skirtas Lietuvos vardo tūkstantmečiui paminėti.
5-oji švenčių organizavimo, dovanų, florostinių puošmenų,dekoravimo, žiemos kelionių ir pramogų paroda - mugė Šventė 2008
Šalia Žiemos puokštės parodų centre LITEXPO tradiciškai organizuojama paroda-mugė „Šventė“ lankytojams primins, jog artėja didžiosios metų šventės - pramogų, linksmybių, o kai kam - ir atostogų laikas. Jau verta pagalvoti ir pasirūpinti, kaip šventiškai dekoruoti savo namus, kaip papuošti Kalėdų eglutę ar stalą, kokių sugalvoti pramogų ar kur praleisti žiemos atostogas.
Parodoje Šventė priemonių ir medžiagų puošybai iš tiesų netrūks, o abejojantiems, ar patys sugebės sukurti kažką originalesnio, nei randa parduotuvėse, bus rengiamos įvairios pamokos. Čia bus galima pasimokyti dekupažo ir vėlimo technikos, išbandyti karoliukų vėrimo subtilybes, profesionalai patars, kaip pasveikinti ir paruošti netikėtas dovanas savo draugams ar artimiesiems.
Parodoje-mugėje Šventė savo ekspozicijas turės apie 90 dalyvių. Floristikos dirbtuvių, Artmanija, Veltinio namų, Elvinika, Juodosios keramikos centro stenduose bus galima ne tik pamatyti ir nusipirkti įvairiausių puošmenų, dirbinių bet ir išmokti naujų amatų ar užsirašyti į kursus.
Žiemos puokštė ir Šventė vyks LITEXPO 5-oje salėje.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55475187sec.