Kviečiame kartu paminėti Pasaulinę turizmo dieną!

Kiekvienais metais rugsėjo 27-ąją minima Pasaulinė turizmo diena. Pažymint šią progą Vilniaus turizmo informacijos centras pristato nemokamų renginių programą, kurioje ypatingas dėmesys skiriamas kultūriniam paveldui ir kultūrinio turizmo maršrutams.

Rugsėjo 21 – 27 dienomis vyksiantys renginiai yra atviri visiems, norintiems geriau pažinti miestą ir bent trumpam pabūti turistais sostinėje. Renginių programoje per septynias dienas numatyta net 17 įvairių ekskursijų, žygių, kviečiama nemokamai apsilankyti parkuose, dalyvauti paskaitose, už simbolinę kainą išbandyti ekologiškas transporto priemones. Ieškantiems netradicinių turizmo renginių siūloma dalyvauti orientaciniuose žaidimuose ir kartu pasitikrinti savo pastabumą, kūrybingumą, sumanumą.

Gamtos ir kultūros mėgėjai ypač kviečiami nepraleisti rugsėjo 26-osios dienos popietės Verkių regioniniame parke. Renginio dalyviai išgirs įdomiausius pasakojimus apie Verkių rūmus, galės prisidėti tvarkant rūmų rūsius ir laimėti puikius prizus. Toks renginys ne tik skatina bendruomeniškumą, socialinę atsakomybę, bet ir parodo, kad kiekvienas iš mūsų gali prisidėti gražinant miestą.

Turizmas yra prasmingas ir sveikas laisvalaikio praleidimo būdas. Tikimasi, kad visoje renginių programoje sudalyvaus daugiau kaip 500 vilniečių. Visi renginiai nemokami, tačiau būtina iš anksto pasiimti kvietimą Vilniaus turizmo informacijos centre, Vilniaus g. 22. Vietų skaičius ribotas.

Renginių programa organizuojama kartu su Vilniaus m. savivaldybės Turizmo skyriumi ir kitais renginių partneriais, kurie atveria savo duris: Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcija, VU Botanikos sodas, VšĮ Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūra, VšĮ Europos parkas, EKO banga ir VšĮ „Saugūs namai“, UAB „Valandėlė“, IĮ „Kurortų pramogos“, UAB „Vaiduokliai“, VšĮ „Baltijos šiaurietiškojo ėjimo centras“, Vilniaus miesto gidai.

Programa ir išsami informacija skelbiama svetainėje www.vilnius-tourism.lt.

Daugiau informacijos:

Vyr. projektų vadovė Vilma Daubarienė

Tel. 212 2595, el.p. [email protected]

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1704812sec.