Menų spaustuvėje – žiemos svečiai iš Norvegijos

Nuo šios savaitės Menų spaustuvėje svečiuosis dar vieni rezidentai iš Norvegijos – Bergene (Norvegija) įsikūrusi šiuolaikinio šokio ir teatro trupė „Winterguests“. Norvegų menininkai čia repetuos naujausią savo spektaklį ir surengs kūrybines dirbtuves lietuvių šiuolaikinio šokio studentams ir profesionalams.

Trupę 2006 metais įkūrė rašytojas, choreografas ir režisierius Alanas Lucienas Øyenas.

Pradžioje „Winterguests“ labiau koncentravosi į šokį, kuriame kartais būdavo naudojami teksto intarpai. Vėliau šokis ir teatras pavirto dviem lygiagrečiomis trupės kūrybinėmis kryptimis. Norvegų scenos menininkų spektakliai aplankė 15 šalių keturiuose žemynuose.

Vilniuje „žiemos svečiai“ tęs darbą ties šokio spektakliu „Flawed“. Pirmieji jo kūrimo etapai vyko Tel Avive (Izraelis) ir Kane (Prancūzija), premjera planuojama kovo 25 dieną Osle.

Spektaklio atspirties taškas – nepasitikėjimas ir panieka, kurie tapo žmonių tarpusavio santykių kasdienybe. Pasitelkę šokį, tekstus ir video, Alanas Øyenas ir buvęs garsios Izraelio trupės „Batsheva Dance“ šokėjas Léo Lérus tiria rasizmo, seksizmo ir kitų –izmų fenomenus.

Daugiau apie savo trupės veiklą ir kuriamą spektaklį norvegų menininkai papasakos vasario 17 dieną Menų spaustuvėje, 17 val. 30 min. Vasario 18 ir 19 dienomis šiuolaikinio šokio praktikai turės galimybę dalyvauti Léo Lérus kūrybinėse dirbtuvėse.

Iš Gvadelupės kilęs Léo Lérus šokio įgūdžius tobulino Paryžiaus konservatorijoje, kur mokėsi improvizacijos ir kompozicijos, gilinosi į Angelin Preljocaj, Ohado Naharino, Merce’o Cunninghamo ir kitų iškilių šokio personalijų kūrybą. Kaip šokėjas jis buvo garsių šiuolaikinio šokio trupių narys - „Carte Blanche“ (Norvegija), „Random Dance Company“ (Didžioji Britanija), „Batsheva Dance Company“ (Izraelis).

Šiuo metu jis yra vienas „Maria Kong Dance Company“ įkūrėjų, choreografas ir šokėjas.

Vilniuje Léo Lérus praves dvi kūrybines dirbtuves (18 d. 16.30 val. ir 19 d. 16.30 val.) kurių pagrindas – „gaga“ technika. Pirmasis užsiėmimas (nuo 1 val. iki 2 val.) – pradinio lygmens. Antrasis (1,5 val.) skirtas tiems, kurie dalyvavo pirmajame arba jau turintiems patirties su šia šokio technika. Léo Lérus pageidauja, kad dirbtuvėse nebūtų stebėtojų – tik dalyviai.

„Gaga“ yra judesio kalba, kurią ištobulino garsus choreografas Ohadas Naharinas, dirbdamas su „Batsheva Dance“ trupe. „Gaga“ – laisvės ir malonumo patirtis. Ši technika padeda išlaisvinti instinktyvų judesį, suvienyti sąmoningą ir pasąmoninį judėjimą“, - savo kūrybines dirbtuves pristato Léo Lérus.

Kūrybinės dirbtuvės yra nemokamos, reikalinga registracija el. pašto adresu [email protected] [email protected] Šis el.pašto adresas apsaugotas nuo SPAMinių programų, pažiūrėti jį galite naudodami javaskriptą arba telefonu 204 08 32.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai:
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai 30.06.2024 - 07.07.2024 Towards a well - balanced body and mind! Via Vitalité
Four star weight correction and wellness centre in Latvia. We offer several programmes “Basic”, “Extra” and “Relax”. Book now +371 20 605 553 | Žiūrėti daugiau
145 EUR

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40708303sec.