Choreografė Loreta Juodkaitė dalyvauja dancEUnion festivalyje Londone

Kovo 15-17 d. į Southbank Centre, vieną svarbiausių Londono kultūros centrų, sugrįžta šiuolaikinio šokio festivalis dancEUnion, kuris pristatys įdomiausius kylančius Europos choreografus, tarp jų ir lietuvių choreografę Loretą Juodkaitę.

Kovo 16 d. Purcell Room, Southbank centre Loreta Juodkaitė, Tautvilas Gura ir Marjorie Kellen rodys vieną naujausių savo darbų – šokio spektaklį „Malda smėlyje“.

Loreta Juodkaitė taip pat dalyvavo keturias dienas trukusiose šiuolaikinio šokio choreografų dirbtuvėse, kurioms vadovavo britų choreografas Jonathanas Burrows.

"Malda smėlyje“ yra Vilniaus Menų spaustuvės prodiusuotas šiuolaikinio šokio spektaklis, įkvėptas tradicinės turkų muzikos bei kultūros. Tai sakralus ir rituališkas kūrinys, pulsuojantis choreografei Loretai Juodkaitei būdinga energija.

Spektaklis buvo ruošiamas ne vienerius metus: 2008 m. festivalyje „Naujasis Baltijos šokis“ buvo pristatytas eskizas „Miniatiūros pagal turkų ir kurdų tradicinę muziką“, kurį šokio kritikai vadino „reto grožio ir meninio paveikumo eskizu“ bei „festivalio gardėsiu“ (Ingrida Gerbutavičiūtė, „7 meno dienos“). Publikos ovacijos ir kritikų atsiliepimai įkvėpė kūrėją toliau plėtoti šį kūrinį, jo premjera įvyko paskutinę 2009-ųjų metų dieną. „Malda smėlyje“ – tai aistra, energija ir saulės karščiu dvelkiantis spektaklis.

Loreta Juodkaitė yra viena įdomiausių jaunų šiuolaikinio šokio kūrėjų Lietuvoje. Šiuolaikinio šokio pagrindus ji gavo Vyčio Jankausko vadovaujamoje modernaus šokio studijoje. 2001 m. Vilniaus dailės akademijoje baigė scenografijos bakalauro studijas, o 2005 m. - Zalcburgo eksperimentinę šokio akademiją (SEAD). Profesionalioje scenoje ji debiutavo 2006 m. ir iškarto susilaukė ir publikos, ir kritikų pripažinimo, ir šiuo metu dirba kaip nepriklausoma šokėja ir choreografė. Juodkaitė jau sukūrė daugiau nei dešimt šokio spektaklių, kurie rodyti įvairiuose kraštuose. Vienas įspūdingiausių jos kūrinių - „Salamandros sapnas. Paveikslas" (režisierius Valentinas Masalskis, Menų spaustuvė) 2007 m. buvo pristatytas Londono šokio teatro „The Place“ scenoje.

Šis festivalis – tai bendras kūrybinis EUNIC Londono grupės (ES šalių kultūros institutų tinklo), Europos komisijos atstovybės JK bei Southbank centro projektas. Tai jau antrasis Europos šiuolaikinio šokio pristatymas Southbank centre, pirmasis dancEUnion festivalis vyko 2008 m. rudenį, kuriame buvo rodyta lietuvių choreografų Petro Lisausko ir Tautvilo Gurevičiaus „Sankryža“.

Lietuvių atlikėjų pristatymą organizuoja ir remia LR Ambasada Jungtinėje Karalystėje, LR Kultūros ministerija, Menų spaustuvė bei LR Kultūros fondas.

Kovo 16 d. 19.45 Purcell Room at Queen Elizabeth Hall, Southbank Centre, London SE1 8XX. Bilietai - £13, festivalio pasas trims dienoms - £30.

 Daugiau informacijos:
www.southbankcentre.co.uk/series/danceunion

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai:
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai 30.06.2024 - 07.07.2024 Towards a well - balanced body and mind! Via Vitalité
Four star weight correction and wellness centre in Latvia. We offer several programmes “Basic”, “Extra” and “Relax”. Book now +371 20 605 553 | Žiūrėti daugiau
145 EUR

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82612991sec.