Būgnų garsai pasaulinėje parodoje Expo Zaragoza 2009 kvietė visus į Vilnių

Rugpjūčio paskutinėmis dienomis pasaulinė paroda „EXPO ZARAGOZA 2008“ sulaukė rekordinio lankytojų skaičiaus - paskutinįjį mėnesio šeštadienį parodą aplankė130 000 žmonių. Tomis dienomis lankytojai Lietuvos paviljone kūrė muziką – šią pramogą jiems pasiūlė nacionalinės programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ atstovai.

Laikydami rankose būgnelius, kastanjetes ir kitokius muzikos instrumentus jie kartu su atlikėju Gediminu Laurinavičiumi skelbė, kad 2009 metais Vilnius taps Europos kultūros sostine, o Lietuva švęs vardo paminėjimo tūkstantmetį.

Programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ koncepcija yra „kultūra gyvai“, todėl ir kvietėme Lietuvos paviljono lankytojus bent trumpam įsjungti į bendrą, gyvą kūrybos procesą. L. Laurinavičiaus kartu su paviljono lankytojais surengti bendrikoncertai nebuvo nepastebėti ir vietos žiniasklaidos. Vieną iš tokių pasirodymų nufilmavo Ispanijos televizija - „TV Aragon“ ir transliavo reportažą žinių laidose „Aragon Noticias“ – pietų ir vakaro metu.“ – įspūdžiais dalinosi VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinės 2009“ vykdomoji direktorė D. Bankauskaitė.

Jau tris mėnesius Lietuvos stende dirbantys gidai pastebi, jog vis daugiau ispanų domisi Lietuva ir Vilniumi, prašo daugiau informacijos, šalies ir sostinės žemėlapių. Domėjimąsi žadina stende prie baro per TV ekranus demonstruojami Lietuvos vaizdai.

“Džiugu tai, jog pristatant nacionalinę programą „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009”, dauguma kalbintų Lietuvos paviljono lankytojų žinojo, jog Vilnius kitais metais taps Europos kultūros sostine”, – teigė D. Bankauskaitė.

„Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ atstovai, įtraukdami lankytojus į muzikos kūrimo procesą, pataikė tiesiai į dešimtuką“, - sakė Lietuvos paviljono direktorė Neringa Vegytė. Expo koncertai vyksta kiek atokiau nuo publikos, o šis – prie pat paviljono žmonių apsuptyje“. Anot direktorės, paviljono lankytojai, kurių daugumą sudaro ispanai, iš pradžių nesuprasdavo, kodėl jiems išdalinami būgneliai, barškučiai ir kiti instrumentai. Tačiau jau pasigirdus pirmiems perkusijos garsams ir G.Laurinavičiui paraginus prie jo prisijungti, visa minia tarsi atgydavo.

Muzikos kūrimo procesui neatsispyrė nei trimečiai, drąsiai kartu su muzikantu barbenę į vieną perkusiją, nei drąsiai ir energingai šokę senyvo amžiaus žmonės. „Šis renginys – puikus įrodymas, kad muzika yra puikiausias būdas susikalbėti“, - tvirtino N.Vegytė.

Lietuvos paviljono lankytojai taip pat turėjo galimybę susipažinti su įspūdžiais ir užfiksuotomis akimirkomis iš jau įvykusių „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ renginių ir sužinoti, kokias pramogas Vilnius jiems pasiūlys 2009 metais.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai:
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai 30.06.2024 - 07.07.2024 Towards a well - balanced body and mind! Via Vitalité
Four star weight correction and wellness centre in Latvia. We offer several programmes “Basic”, “Extra” and “Relax”. Book now +371 20 605 553 | Žiūrėti daugiau
145 EUR

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.35534215sec.