Nevisuomet svetimoje aplinkoje susiorentuoti padės moderniosios technologijos

Vis daugiau keliautojų ima pasikliauti moderniomis technologijomis,kai nori susiorentuoti svetimoje aplinkoje. Vieno tyrimo rezultatai rodo, kad apytikriai 12% apklaustųjų pasitiki internetiniais žemėlapiais, o 12% naudojasi mobiliųjų telefonų navigacijos sistemomis. Be to, kas dešimta moteris ir kas dvyliktas vyras prisipažįsta, kad visiškai nesusiorentuoja pagal tradicinius popierinius žemėlapius.

Apklausoje, kurią šių metų spalį atliko kompanija Nokia, dalyvavo beveik 12,5 tūkstančio žmonių iš 13 pasaulio šalių. Tyrimo rezultatai rodo, kad geriausiai orientuojasi Vokietijos gyventojai. Londonas ir Paryžius išrinkti klaidžiausiais miestais: atitinkamai 10% ir 9% šių miestų gyventojai teigė, kad juose neįmanoma pasiklysti.

Klausimui, kokie yra klaidžiausi pasaulio miestai, respondentai savo balsus atidavė Bangkokui ir Hokongui 5% ir Pekinui 4%.

Respondentai pripažino, kad paklysti Londone tikrai nepatartina, net pavojinga, - vienu iš trijų atvejų tikrai bus nueita neteisinga kryptimi.

Apklausos dalyviai mano, kad gebėjimas gerai orientuotis yra įgimtas, - tai ypatinga gamtos dovana. Didžioji dalis jų (93%), nepaisant aukšto skaitmeninių navigacinių technologijų išsivystymo, vis dėlto kartais pasiklysta ir jiems reikia vidutiniškai 13 minučių sugrįžti į teisingąjį kelią. Be to, priklausomai nuo naudojamų technologijų, kas ketvirtas žmogus visai nesupranta, kur jiems reikia eiti ar važiuoti.

Be to išsiaiškinta, kad ispanai geriau orientuojasi būdami brandaus amžiaus, o azijiečiai dažniau išklysta iš kelio ir dėl to kaltina blogas oro sąlygas. Vienas iš dešimties rusų linkęs susipažinti ar flirtuoti su kitais žmonėmis, kai būtinai reikia rasti kelią.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.21136308sec.