Džiuljetos namuose galima palikti žinutę, kuri kainuos 100 eurų

Šių metų žiemą Italijos miesto Veronos valdyba atliko „Džiuljetos namų“ restauraciją. Pastatas, kuris yra labiausiai lankomas miesto objektas, buvo restauruotas, - nuo jo nuvalyti grafiti piešiniai ir „įsimylėjėlių“ turistų palikti inicialai. Žinutės ant popieriaus, kurios buvo priklijuotos ant sienos, pavyzdžiui, kramtomąja guma, jau padengė beveik visą pastato sieną. Pastato administracija po restauracijos darbų nusprendė uždrausti klijuoti ant sienos šias žinutes.

Iš pradžių planuota, kad kiekvienas, kuris norės palikti troškimą ar meilės prisipažinimą, galės pasinauodoti elektroniniu paštu ar sms žinute ir savo norą patalpinti ekrane, kuris bus  „Džiuljetos namų” halėje. Tačiau visai neseniai buvo pasiūlyta akcija „Love Stone” (Meilės akmuo), už kurią sumokėjus 100 eurų, galimi palikti romantišką žinutę ant pastato sienos.  Žinutė įgraviruojama lazeriu ant marmurinių terasos akmenų.  Maksimalus teksto ilgis– 80 ženklų. Lėšos, kurios bus gautos šioje akcijoje, bus skirti Veronos teatrui paremti.  

"Džiuljetos namai " pastatyti XII amžiuje, o interjero elementai išlikę iš XVI - XVII amžių. Per daugelį metų šiuose namuose gyveno Kapello šeima, kuri buvo tarsi prototipas Kapuletti šeimai, kuri pavaizduota V.Šekspyro dramoje „Romeo ir Džuljeta”.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai:
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai 30.06.2024 - 07.07.2024 Towards a well - balanced body and mind! Via Vitalité
Four star weight correction and wellness centre in Latvia. We offer several programmes “Basic”, “Extra” and “Relax”. Book now +371 20 605 553 | Žiūrėti daugiau
145 EUR

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.572227sec.