Suomijoje turistai gali išbandyti naują poilsio būdą - "golfpilkki"

Besilankantiems Suomijoje siūloma išbandyti naują poilsio būdą: Golfpilkki – žuvų gaudymo golfas ant ledo. Du labai įdomūs poilsio būdai – golfas ir poledinė žūklė – siūlomi poilsio centre Kerimaa, kuris bendradarbiauja su golfo klubu Kerigolf.

Žaidimo taisyklės: iš starto pozicijos mušamas ryškios spalvos kamuoliukas, ant kurio pažymėtas kiekvieno dalyvio numeris. Reikia taikyti į ežerą ir išsirinkti geriausią žūklės vietą. Po to, kai visi dalyviai pirmą kartą mušė kamuoliuką, duodamas laikas žūklei. Dalyviai eina prie savo kamuoliuko ir gręžia skyles lede. Žvejybai skiriamos 10-15 minučių. Po teisėjo signalo žūklė nutraukiama ir dalyviai turi grįžti į starto poziciją. Nugalėtoju tampa tas, kuris sugauna daugiausia žuvų. Reikia pabrėžti, kad, priklausomai nuo situacijos, žaidimo taisyklės gali būti palengvintos arba sugriežtintos.

Vienu metu žaidime gali dalyvauti iki 50 žmonių, tačiau jei norima, kad žaidimas būtų kokybiškesnis, pakanka nuo 8 iki 20 žaidėjų.

Golfpilkki žaidimas labai tinka komandoms ir bendriems renginiams, bet kokio amžiaus vyrams ir moterims. Golfo taisyklių čia laikomasi dalinai – golfo taškų sistema čia netaikoma. Taipogi nereikalaujama, kad būtų laikomasi griežto aprangos stiliaus, nes žaidimas vyksta šaltomis oro sąlygomis, todėl reikia šiltų batų, kepurės ir striukės.

Žūklei skiriama nedaug laiko, todėl norint išlaikyti azartą, reikia pasirinkti žuvingus ežerus. Kerime yra žuvingas Kannantakainen ežeras.

Kerimas yra už 15 kilometrų nuo miesto Savonlinnasta.


KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5326941sec.