Ispanijos paplūdimiuose gali nelikti barų

Ispanijos paplūdimiuose gali nelikti paplūdimio barų – chiringuito, kuriuose jau daugelį metų turistai randa pavėsį, palmių šešėlį ir sangriją. Paplūdimio barų savininkai priešinasi Vidaus reikalų ministerijos ketinimams uždaryti barus iki vasaros sezono pradžios.

Savininkai pabrėžia, kad šie paplūdimio barai jau yra tapę kultūriniu vasaros sezono paveldu Ispanijoje ir gyvuoja šalyje jau daugelį metų. Tuo tarpu Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad Ispanijos paplūdimiai yra perpildyti ir remdamasi „pakrantės apsaugos įstatymu” primena, kad smėlio paplūdimų rajone draudžiama statyti bet kokius statinius. Valdžios atstovai pabrėžia, kad jų tikslas ne panaikinti šiuos paplūdimių barus, o perkelti juos giliau į miesto teritoriją.

Vieno baro Kosta de Sol Guadalmar savininkas Servando Sidonca pasakoja, kad jo paplūdimio baras pastatytas praėjusio amžiaus 50-taisiais metais, kai turizmo infrastruktūra dar tik kūrėsi. Dabar jis perkeliamas arčiau miesto, tuo būdu netenka chiringuito statuso ir virsta paprastu miesto restoranu. Tradicijos išnyks kartu su baru išnykimu paplūdimiuose.

Reikia pasakyti, kad dalis Ispanijos politinių partijų nepritaria šiam paplūdimio barų „perkelimui” ir grindžia savo poziciją tuom, kad šiuos barus pamėgo užsienio turistai, o tai įneša nemažai įplaukų į šalies biudžetą. Barų savininkai jau kreipėsi į savo klientus prašydami pasirašyti peticiją, kuri leistų jiems išsaugoti savo paplūdimio barus ir priverstų Vidaus reikalų ministeriją iš naujo apsvarstyti šį sprendimą.


KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.23434114sec.