Europos Sąjunga prapletė keleivių teises

Kokio dydžio kompensacija priklauso keleiviui jei lėktuvas vėluoja? Kas moka kompensaciją už sugadintą bagažą? Europos Sąjunga paskelbė keliautojų teisės sąrašą (pilną sąrašą anglų kalba galite rasti čia).

Europos Sąjunga pradėjo kampaniją, kurios tikslas supažindinti žmones su jų teisėmis. ES Susisiekimo komisaras Antonio Tajani Strasbūre kalbėjo: „Žmonės turi žinoti, kokias teisės jie turi būdami lektuvo keleiviais”. Buvo aiškinama žalos atlyginimo teisės, kaip elgtis jei vėluoja lėktuvas, jei randate sugadintą bagažą. Keliautojai, kurių lėktuvas arba traukinys stipriai vėluoja, gali reikalauti grąžinti bilietą arba sumažinti kelionės kainą.

Radę sugadintą bagažą, oro linijų keleiviai galėtų reikalauti kompensaciją iki 1223 eurų, o geležinkelio keleiviai - iki 1300 eurų. Neįgalūs asmenys turi teisę į specialią priežiūrą. ES Susisiekimo Komisija taip pat numato bendrąsias nuostatas - jei vykstate į kelionę už ES sienų, patartina pasitikrinti, ar bendrovė, kurios paslaugomis jūs naudojatės, nėra įtraukta į Europos Sąjungos oro linijų bendrovės „juodąjį sąrašą”, kuriame yra užfiksuotos tos oro linijos, kurios neatitinka ES saugos standartų. Šiame sąraše pirmauja oro linijų bendrovės iš Afrikos ir Azijos.

„ES standartai ir taisyklės galioja visame pasaulyje”- teigia Tajani. „Tačiau visad atsiranda šiokių tokių pakeitimų, pastabų ar naujienų”. Komisaras itin akcentavo, kaip reikia elgtis keleiviui, jei jis randa sugadintą bagažą.

Artimiausius du mėnesius keliautojai, kelionių agentūros ir vartotojų organizacijos internete gali pateikti rekomendacijas (čia).

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.544734sec.