Prancūzų Karkasonas dvelkia viduramžiais

Karkasonas ir senamiesčio viduramžių pilis La Cité yra vieni iš labiausiai lankomų turistinių Prancūzijos vietų. Šie turistiniai objektai yra įtraukti į UNESCO Pasaulio kultūros paveldo sąrašą. Tuo tarpu viešbutis Hotel de la Cite, kuris pradėjo veikti nuo 1909 metų, 2009 metais atšventė savo šimtąjį gimtadienį.

La Cité kasmet aplanko daugiau nei trys milijonai turistų. Atvykeliams didžiulį įspūdį sukelia senoviškos bei itin siauros gatvelės. Savaitgaliais, itin šiltuoju metų sezonu, tarp pavasario ir rudens, šiose gatvelėse šurmuliuoja gausūs turistų pulkai. Šiltuoju sezonu beveik kiekviename gyvenamajame name galima rasti mažą parduotuvėlę, kurioje galima įsigyti suvenyrų bei įvairiausių smulkmenų. Vis dėlto, po saulėlydžio, didžioji lankytojų dalis išvažiuoja iš senamiesčio, nes tamsoje architektūros stebuklai tarsi išnyksta.

Karkasono Viršutinė miesto tvirtovė išsiskiria itin unikaliu grožiu. Joje yra daugiau kaip penkiasdešimt sargybos bokštų, o tvirtovės citadelė - viena iš didžiausių Europoje. Tačiau nuostabą ir malonumą sukelia išsaugotas mūrinis pastatas - Cité 19 amžiaus, restauruotas ir išplėstas prancūzų architekto Eugène Viollet-le-Duc.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.40716791sec.