Krymas – su Toskanos dvelksmu ir Rytų Europos mentalitetu

Aksominės pakalnės ir kiparisai. Kai kur vis dar galima pamatyti Lenino paminklus ir raudonas žvaigždes, kurios leidžia pasijausti, kad esate Kryme, o ne Prancūzijoje. Krymas nėra šeimų atostogų paskirties taškas, tačiau jis yra labai įdomus tiems, kurie domisi istorija. Vasarą Krymo kalnai pasidengia aksomine spalva, netoli tuopų alėjų stiepiasi kiparisai. Ukrainos pusiasalis yra įsikūręs ant Juodosios jūros pakrantės. Tai puiki vieta tiems, kas nori daugiau sužinoti apie praeitį.

Teigiama, kad beveik kiekvienas akmuo turi šimtai mažų skylučių. Žmonės čia gyvenę jau prieš 300 000 metų. Tačiau pasaulinio karo metu žuvo gausybę žmonių - rusų, vokiečių, kitų tautybių kareivių. Krymas neatsiejamas nuo Sovietų Sąjungos. Sevastopolyje, Krymo didžiausiame mieste, gyveno 380 000 gyventojų. Mieste visur buvo galima išvysti Lenino atvaizdus. Tiesa, po antrojo pasaulinio karo, miestas buvo nuniokotas.

Kad Krymas taptų viena mėgstamiausių turizmo vietų, reikia nepamiršti jo praeities. Tiesa, kai kurie turistai teigia, kad Kryme trūksta pramogų, nėra tinkamo aptarnavimo. Taigi šią vietovę renkasi tik istorijos ištroškę žmonės.

Kryme lankėsi daugelis rusų rašytojų. Štai Aleksandras Puškinas, pasiremdamas Krymo totorių legendomis, parašė apie Bahčisarajos fontaną, o 1855 m. Levui Tolstojui teko dalyvauti Krymo kare.

Krymas visada buvo vertinama ir geidžiama žemė. Nors Nikita Chruščiovas 1954 metais atidavė Krymą Ukrainai, tačiau Rusija kėlė didžiules pretenzijas į šią žemę. Rusijos Juodosios jūros laivynas jau kurį laiką parplukdo Rusijos turizmo armijas. Patys ukrainiečiai yra padalinti į dvi dalis. Tačiau vienas faktas suvienija abi dalis - ukrainiečių vynas yra geriausias pasaulio vynas. Išgirtojo vyno galima paragauti ir įsigyti Kryme.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1809721sec.