Birštono kurortas pristatytas Rygoje

Vasario 5 dieną Lietuvos ambasada Rygoje, bendradarbiaudama su Birštono, Klaipėdos turizmo centrais ir VšĮ „Versli Lietuva“  Latvijos žiniasklaidos ir kelionių agentūrų atstovams surengė Lietuvos turizmo galimybių pristatymą, kuriame dalyvavo įvairių Lietuvos regionų turizmo verslo struktūrų atstovai. Sveikindamas renginio dalyvius, Lietuvos ambasadorius Latvijoje Ričardas Degutis pasidžiaugė, kad kelis metus iš eilės abipusis turistų srautas išauga daugiau nei 10 procentų. Tokia tendencija ypatingai svarbi, kai dėl ekonominių priežasčių mažėja turistų skaičius iš kitų tradicinių Lietuvai rinkų.

Renginyje dalyvavusiems Latvijos atstovams vieną seniausių ir gražiausių, apdovanoto natūralios gamtos turtais Birštono kurortą pristatė šio miesto turizmo informacijos centro direktorė Rūta Kapačinskaitė. Klaipėdos regiono, apimančio septynių šio regiono savivaldybių – Klaipėdos miesto ir rajono, Palangos, Kretingos, Neringos, Šilutės ir Skuodo lankytinas turistų dėmesio vertas vietas, siūlomas paslaugas ir turizmo naujoves pristatė Klaipėdos regiono savivaldybių asociacijos vykdantysis direktorius Simonas Gentvilas.  Reginyje dalyvavęs VšĮ „Versli Lietuva“ klasterių plėtros koordinatorius Darius Lasionis pristatė 70 lietuviškų įmonių ir organizacijų vienijančius keturis - Biržų, Anykščių, Žemaitijos ir Pamario turizmo klasterius, kiekvieno iš šių regionų ypatumus ir siūlomas naujoves.
Po pristatymo buvo surengta loterija, kurios metu Latvijos atstovai turėjo galimybę įsigyti vertingus kelionių į Lietuvą, spa paslaugų ir kitus prizus. Renginio pabaigoje svečiai mėgavosi įvairių Lietuvos regionų kulinarinio paveldo užkandžiais.
Vasario 6 dieną Lietuvos ambasadorius Ričardas Degutis  apsilankė vasario 6-8 dienomis Rygoje vykstančioje  22-oje tarptautinėje specializuotoje turizmo ir laisvalaikio parodoje „Balttour 2015”, kuriame dalyvavo ir siūlomus turus į Lietuvą, teikiamas turizmo paslaugas parodos lankytojams pristatė 14 Lietuvos turizmo verslo struktūrų. Lietuvos ambasadorius, šioje parodoje susitikęs su Lietuvos turizmo verslo  atstovais aptarė galimybes bendromis diplomatų ir turizmo paslaugų teikėjų pastangomis dar labiau skatinti atvykstamąjį turizmą į Lietuvą, plėsti turizmo verslo ryšius Latvijoje.
„Balttour 2015” paroda – populiariausia ir didžiausia turizmo paroda Baltijos valstybėse, apimanti įvairius turizmo sektorius: turizmo informacinius centrus, kelionių operatorius ir agentūras, transporto paslaugų teikėjus, viešbučius, SPA centrus ir kitus turizmo verslo atstovus. Šiais metais vyksiančioje „Balttour 2015“ parodoje dalyvauja apie 800 turizmo įmonių iš 40 šalių.
Valstybinio turizmo departamento duomenimis, palyginus 2013 ir 2014 metų devynių mėnesių duomenis, remiantis turistų apgyvendinimo statistika, 2014 m. turistų skaičius iš Latvijos į Lietuvą išaugo 24,7 procentais. Latvija patenka į prioritetinį Lietuvos atvykstamojo turizmo rinkų penketuką (penktoje vietoje). Latvijos centrinio statistikos biuro duomenimis, remiantis apgyvendinimo statistika, per devynis praeitų mėnesius Latvijoje apsilankė apie 95 tūkst. turistų iš Lietuvos, t.y. 10,3 procentais daugiau nei 2013 metais. Lietuva patenka į Latvijos atvykstamojo turizmo rinkų dešimtuką (9 vietoje).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50538397sec.