Interviu su keliautoja- Joana Goštautaite [3]

Vardas, Pavardė: Joana Goštautaitė
Amžius: 25
Šeimyninė padėtis: netekėjusi

Išsilavinimas: aukštasis
Darbo vieta: VšĮ Ignalinos AE regiono plėtros agentūra
Gyvenvietė: Ignalina (Lietuva)

Pomėgiai: keliavimas, kalbų mokymasis, fotografavimas ir kūryba apskritai


Travelnews.lt: Papasakokit, į kokias keliones esate važiavusi (privačias, biznio ir taip toliau.) ir kaip Jūs pasirenkate kelionės maršrutą ir vietą?

Joana Goštautaitė: Esu keliavusi daug. Daugiausia važiavau į privačias keliones, tačiau yra buvę ir komandiruočių. Kelionių maršrutus ir vietas (tikslus) dažniausiai nulemdavo aplinkybės, apspręsdavo kelionių organizatoriai ir pan. Svajoju apie tokias keliones, kuriose pati planuosiu maršrutus, keliausiu neprsirišusi nei prie kokios nors didelės grupės, ne prie grafiko ir mėgausiuos šia laisve bei galimybėm.

 

Travelnews.lt: Kur paprastai ieškote informacijos apie keliones?

Joana Goštautaitė:: Informacijos apie keliones paprastai ieškau internete, nes tai yra patogiausias būdas. Galiu tai daryti bet kada, laisvu nuo darbo metu. Dažniausiai, net ir tais atvejais, kai važiuoju į darbinę kelionę, mašrutą ir transporto priemonę reikia pasirinkti pačiai. Ieškau pigiausių kelionės variantų, tad naudojuosi visiems žinomomis interneto svetainėmis.

 

Travelnews.lt: Ar naudojatės Lietuvos turizmo įmonių paslaugomis?

Joana Goštautaitė: : Daugiausia teko naudotis paslaugomis tų turizmo įmonių, kuriuos nuomoja autobusus. Geriausios buvo tos, kurios kartu ”nuomojo” ir paslaugius bei malonius vairuotojus.

 

Travelnews.lt: Kaip vertinate Lietuvos turizmo įmonių pasiūlymus? Ar jie ganai kokybiški?

Joana Goštautaitė:: Kiek teko keliauti, Lietuvos turizmo agentūros manęs nėra nuvylusios. Mano dabartinis ”atradimas” – kelionių agentūra ”BPC Travel”. Kiek kartu esu kreipusis į šią įmonę, man ji visada suteikdavo kokybiškas paslaugas greitai ir nebrangiai. Dabar man atrodo, kad drąsiai galiu planuoti kelionę bet kur ir man bus padėta susiplanuoti maršrutą, išsirinkti prieinamom sąlygom vietą apsistoti. Kitaip sakant, bus padėta suplanuoti kelionę, tačiau neatimta teisė apsispręsti ir laisvė judėti.

 

Travelnews.lt: Ar planuojate kažkur nuvykti dar šiemet?

Joana Goštautaitė:: O taip! Šiemet, kaip ir kasmet, planuoju keliauti. Realiausias planas – nuvykti į Romą ir kelias dienas apžiūrėti šį įstabaus grožio ir didingumo miestą , kuriame esu buvusi prieš beveik 10 metų Kaip bus su kitais planais, dar žiūrėsim.

 

Travelnews.lt: Ar Baltijoje yra vietų kur neesat buvusi? Kuri vieta geriausiai pasiliko atminty?

Joana Goštautaitė:: Taip, žinoma. Kaip dažnai būna, mažiausiai būni aplankęs tai, kas yra arčiausiai. Labai norėčiau aplankyti pačias šiauriausias Pabaltijo vietas, o tarp labiausiai įsimintinų kelionių į Latviją ir Estiją buvo dvi vietos – Saremų salos (pirmoji kelionė į užsienį mano gyvenime) ir Rundalės pilis, kuri man paliko ne ką mažesnį įspūdį nei prabangusis Versalis Prancūzijoje.


Travelnews.lt : Ar esate spontaniškas ir galite susiruošti į kelionę per valandą, ar Jums reikalingas laikas, kad išplanuotumėte maršrutą?

Joana Goštautaitė:: Taip, nors mano būdas yra gana lėtas, bet į keliones galiu išsiruošti spontaniškai. Nors daug drąsiau, kai galiu kelionę suplanuoti, bet per daug nesuku galvos, kaip bus ten ar ten. Pasitikiu savimi ir kitais žmonėmis (kurių, paprastai, prieš kelionę dar nepažįstu). Nuotykių ieškojimas – vienas iš žaviausių dalykų kelionėse.

 

Travelnews.lt: Papasakokite kokį įdomų atsitikimą?( iš kelionių).

Joana Goštautaitė:: Įdomus atsitikimas kelionėje buvo komandiruotės metu Anglijoje. Ten viešbutyje su savo kolege bandžiau surasti „mūsišką“ rozetę, kur galima įkišti mobilaus telefono pakroviklį, bet niekur neradau. Galų gale abi aptikom vonioje rozetę, skirtą barzdos skutimosi mašinėlei įjungti. Vos tik pabandėm į ją įjungti pakroviklį, visame viešbutyje pradėjo rėkti signalizacija. Išsigandome: nejaugi čia mes „prisidirbome“? Pasirodo, dėl dūmų viešbučio virtuvėje kaip tik tuo metu suveikė priešgaisrinė signalizacija...

Travelnews.lt: Pabaikite sakinius:

Geriausias sezonas keliauti – šiltas pavasaris.

Iš kelionių dažniausiai parsivežu namo prisiminimus ir norą vėl ten sugrįžti.

Didžiausias svajonė – nukeliauti į Šveicarijos Alpes.

Trys dalykai, kurie visada keliaujant kartu: patogi avalynė, lagaminėlis ir piniginė (net ir būnant svajotoju kelionėje reikia būti praktišku).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 darbuotoja 01/02/2009 18:29 Aciu uz toki gera zodi api BPCtravel

2 Egle 01/04/2008 13:49 saunuole ;)Romoj bus super, net neabejoju :P

3 Keliautojams ir jų kelionėmis besirūpinantiems 01/03/2008 12:14 Kuo geriausi linkėjimai :)

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.31269288sec.