Patarė kaip keliauti su mažamečiais: rinkitės trumpus skrydžius ir pasiimkite pamirštus žaislus

Pasirinkti atostogų kryptį turintiems mažamečių vaikų – tikras iššūkis. Ką daryti, kad vaikai nenuvargtų kelionės metu ir į ką svarbiausia atsižvelgti, kad atostogose poilsiu pasimėgautų visi šeimos nariai: ir tėvai, ir mažieji?  


Rinkitės trumpą skrydį ir pasiimkite žaislų


Tinklaraščio „Babyblog.lt“ autorė, tėvystės temomis rašanti Sotera Šveikauskaitė su 3,5 metų dukrele Arente keliauja nuo pat mažų dienų. Sulaukusi vos 1,5 m., Arentė nuvyko į Ispaniją, o kiek vėliau – netgi pamatė Filipinų salyną.


„Į Filipinus keliavome beveik dvi paras – ilgas skrydis, keli persėdimai, laikas automobiliuose važiuojant iš ir į oro uostus mūsų šeimai buvo iššūkis. Ta kelionė mums buvo labai įsimintina, parsivežėme gausybę įspūdžių. Vis dėlto tam, kad atostogos būtų įsimintinos, nebūtina ilgai keliauti į kitą pasaulio kraštą. Jei norite lengvo, trumpo pabėgimo, atostogų su mažu vaiku, patarčiau rinktis kuo trumpesnį skrydį, vaikams patogų viešbutį iki kurio nereiktų važiuoti valandų valandas ir švelnaus, šilto klimato šalį“, – sako Sotera.  


Kad skrydis su mažyliu praeitų sklandžiai, ji pataria skristi ne ilgiau nei 2 ar 3 valandas ir skrydžio metu tinkamai užimti vaiką: įsidėti nematytų, dar nepabodusių žaislų, kuriais sudomintų.  


„Galima imti ir tuos, kurie kažkada buvo mėgiami, tačiau pastaruoju metu yra primiršti. Svarbu, kad jie neužimtų daug vietos ir neturėtų smulkių detalių, kurias galima lengvai išmėtyti. Taip pat reikia atsižvelgti, ką vaikas mėgsta veikti: galbūt verta pasiimti piešimo priemonių, knygučių“, – pataria tinklaraštininkė.  


Pasak jos, mamos turi būti praktiškos: būtina į lėktuvo kabiną pasiimti vieną ar kelis papildomus rūbų komplektus, ir, jei prireiktų, šilto maistelio, užkandžių.


Ieškokite vaikams draugiško viešbučio


Pasak Soteros, geriausia su vaikais atostogauti šiltuose kraštuose, tačiau svarbu pasidomėti, ar klimatas atostogų šalyje nebus per karštas ar itin permainingas.


„Mes šiais metais atradome Peloponesą – jį nuo Vilniaus skiria vos kelių valandų skrydis lėktuvu. Nors mūsų viešnagės metu saloje laikėsi 34–36 laipsnių karštis, jis buvo kitoks nei Lietuvoje: kur kas malonesnis, gaivino vasaros vėjelis. Mums pasisekė, kad viešbutis „Aldemar Royal Olympian“ buvo vos 30 min. nutolęs nuo oro uosto ir labai patogus gyventi su mažyliais“, – sako Sotera.  


Tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ Produkto skyriaus vadybininkė Akvilė Barakauskaitė pasakoja, kad šeimų poilsiui skirti viešbučiai išties yra ypatingi – jie siūlo papildomas paslaugas ir organizuoja renginius vaikams.  


„Ieškodami, kur apsistoti, įsitikinkite, kad viešbutyje rasite jums reikiamų daiktų: galbūt norėsite, kad būtų galimybė kambaryje pastatyti papildomą vaikišką lovelę, turėti atskirą vonelę mažyliams, prireikus gauti kitų vaikams ar kūdikiams reikalingų daiktų. Šeimų poilsiui skirti viešbučiai ar į poilsį su mažaisiais orientuoti jų korpusai dažnai rengia ir nemokamus sporto, edukacinius užsiėmimus, turi atskirus, negilius vaikiškus baseinus, žaidimų aikšteles“, – mini A. Barakauskaitė.  


Kelionių organizatoriaus atstovė pataria keliaujant su mažyliais ieškoti tik patikimų, patikrintų viešnagės vietų ir šios informacijos teirautis prieš įsigyjant kelionę. Taip pat verta iš anksto suplanuoti pervežimus iš oro uosto, pasirūpinti sveikatos draudimu.  


Mėgstantiems pajūrį svarbu iš anksto pasidomėti ar artimiausi paplūdimiai nebus akmenuoti – juk vaikams kur kas smagiau ir saugiau leisti laiką smėlėtoje pakrantėje. Mažesnė tikimybė, kad pargriuvę užsigaus ar patirs rimtą traumą.  


Bus daugiau džiaugsmo nei rūpesčių


Pasak trimetės mamos ir tinklaraštininkės Soteros, suradus tinkamą kryptį atostogoms, su mažyliais galima drąsiai leistis į nuotykius. Ji sako, kad nuostata, jog vaikai nepamena kelionių ankstyvoje vaikystėje, tėra mitas. O manantys, kad keliaujant su vaikais patiriama daugiau vargų nei malonumo – taip pat klysta.


„Kelionėse vaikai patobulėja, išmoksta naujų dalykų, įgyja žinių apie pasaulį, gamtą, žmones. Pavyzdžiui, kelionė į Graikiją paliko Arentei neišdildomą įspūdį: plaukėme į Zakinto salą, matėme vienu gražiausiu pasaulyje tituluojamą paplūdimį. Arentė stipriai praplėtė akiratį: ne tik pirmą kartą gyvenime plaukė laivu, išmoko žodį „jachta“, bet ir pamatė uolas, vėžlius, driežus“, – pasakoja moteris.  


Kelionių su mažamečiais, pasak Soteros, nereikia bijoti: pakeitę aplinką vaikai atsipalaiduoja ir net patys didžiausi užsispyrėliai tampa atlaidesni, pralinksmėja.  


„Ir iš savo, ir iš draugų patirties žinau, kad vaikams labai pravartu pakeisti aplinką, pamatyti neregėtą kraštą. Jei namuose būna pykčių, vaikai demonstruoja užgaidas, tai kelionėje tokie dalykai dažniausiai nevyksta: jie domisi aplinka, pasikeičia bendravimas ir su tėvais, ir su aplinkiniais“, – pasakoja Sotera.  


Taip pat ji pataria kelionių akimirkas įamžinti, o telefonu ar fotoaparatu darytas nuotraukas  atspausdinti – pasirūpinti, kad po kelionės jos išliktų ilgam ir būtų vaikams prieinamos.  


„Peržiūrėti kelionių kadrus kartu su vaiku yra viena įdomiausių pramogų – mažylis dar kartą prisimins kur buvo, ką pažino, dar kartą sužadinsite jam keliavimo jaudulį, suteiksite malonių emocijų“, – sako tėvystės tinklaraščio „BabyBlog.lt“ kūrėja.  


Pasak Soteros, kelionės yra puikus būdas tėvams sustiprinti ryšį su vaikais, suartėti, o vaikams – pamatyti kitokį nei įprasta pasaulį ir įvairius jame gyvenančius žmones.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 19.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
2024. gada vasarā Latvija pirmo reizi uzņems FIA pasaules rallija čempionāta posmu. Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 20.04.2024 Vakars ar Dj Park Hotel Latgola
Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910 | Skatīt vairāk
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.73730898sec.