Tērvetes gamtos parkas laimėjo turizmo apdovanojimą

Spalio 7 – 9 dienomis Briuselyje vykusioje Europos Turizmo Forumo renginyje, Tērvetes gamtos parkas buvo nominuotas EDEN projekto nugalėtoju arba įžymiausia Europos turismo vieta Latvijoje. Renginyje dalyvavo ir apdovanojimus gavo dvidešimt dvi Europos šalys. Kiekviena iš jų pristatė savo turizmo paskirties vietą.

Latvijos stendas pritraukė gana nemažai lankytojų dėmesio. Pagiriamųjų žodžių negailėjo Europos Komisijos atstovas Gintera Ferhoigena. Buvo pabrėžiama, kad Tērvetes gamtos parkas siūlo ne tik turizmo, bet ir švietimo paslaugas Latvijos mokyklose.

EDEN yra projektas, kuris visoje Europos Sąjungoje skatina ilgalaikę turizmo plėtrą, didžiulį dėmesį telkia į turizmo vertę, įvairovę ir bendrus bruožus, taip pat suteikia galimybę parodyti įvairius gamtos turtus - gamtos išteklius, istorinį paveldą, tradicinius festivalius ir vietinę virtuvę.

Europos Komisija, bendradarbiaudama su atitinkamomis nacionalinėmis turizmo institucijomis, kasmet išrenka konkurso temą ir iš kiekvienos dalyvaujančios valstybės išrenką laimėtoją. Praeitais metais nugalėjo Latvijos miestas Kuldyga. Buvo pabrėžiamas senamiesčio išskirtinumas. Taip pat buvo grožimasi Rezeknes ir Latgalos keramikos tradicijomis. Iki šiol pagrindinės EDEN temos buvo kaimo turizmas ir nematerialusis paveldas. Šių metų projekto tema - darnaus turizmo saugomos gamtos teritorijos.

 

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19257903sec.