Prancūzijos virtuvės aromatai užvaldo Europą

Prancūzų virtuvė yra viena iš populiariausių Europos virtuvių. Prancūzijos žmonės yra žinomi dėl jų subtilaus maisto ruošimo. Kiekvienas Prancūzijos miestelis turi savo turgelį, kuriame galima įsigyti šviežiausio maisto. Šiose prekyvietėse lankosi ne tik vietiniai gyventojai, bet ir turistai.

Prancūzijos rinka pasižymi šviežių žuvų įvairove. Pietų virtuvė yra Viduržemio jūros stiliaus. Pagrindiniai produktai yra pomidorai ir česnakai. Provancos mieste didžiausias dėmesys skiriamas prieskoniams - rozmarinui, čiobreliui, bazilikui ir įvairių rūšių pipirams. Desertai daromi iš vaisių - braškių, apelsinų, kivių, ananasų, citrinų, kriaušių ir kitų vaisių. Beje, trijų patiekalų valgiaraščio tradiciją - sriuba, antrasis patiekalas ir desertas, įvedė Prancūzijos valstybė.

Svarbi prancūzų virtuvėje yra maisto estetika - valgyti ir akimis. Maisto išdėstymas, stalo dekoravimas yra geros virtuvės ingredientai.

 

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.29953218sec.