Britų nacionalinis patiekalas švenčia savo 150 metų jubiliejų

Fish & chips arba kepta žuvis su fri bulvytėmis yra nesveikas ir riebus maistas, bet toks skanus, kad jau šimtą penkiasdešimt metų laikomas Didžiosios Britanijos nacionaliniu patiekalu. Ekspertai vis dar ginčijasi, ar patiekalas, kurio vienoje porcijoje yra apie 1000 kalorijų, pirmą kartą buvo pristatytas Londone ar Mančesterio mažame miestelyje Mosley.

Daugiau nei 11 500 parduotuvių galima įsigyti keptų žuvų (daugiausia menkių) ir fri bulvyčių. Paprastai maistas gaminamas aliejuje. Gamyboje naudojamas actas ir citrina. Londone fish & chips patiekalo porcija kainuoja maždaug šešis svarus (apie septynis eurus).

Net britų parlamentas įtraukė į savo racioną šį patiekalą. Tiesa, kai kurie parlamento nariai dėl šio sprendimo liko pasipiktinę.

Tačiau išlieka amžinas klausimas, kuris kelia daug ginčų - ar žuvis ir bulvytės fri atsirado pirma šiaurėje ar pietuose.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38421392sec.