Cezario salotos – kavinių numylėtinės [2]

Dažnas restorano ar kavinės klientas turbūt susimąsto, ar Cezario salotos turi kokių tai sąsajų su Romos imperatoriumi Juliju Cezariu. Štai jums atsakymas - neturi, išskyrus tai, kad senojo karaliaus ir garsiųjų salotų kūrėjas kilęs iš to paties regiono.

Italų kilmės amerikietis Cesare Cardin po Pirmojo pasaulinio karo emigravo iš savo tėvynės. Emigrantas atvyko į Meksiką, kur Tijuano mieste kartu su savo broliu įsteigė nedidelį restoranėlį. Greitu metu Cesare restoranėlis tapo viena lankomiausių amerikiečių vietų. Itin daug lankytojų restoranas sulaukė 1924 metais per JAV Nepriklausomybės dieną. Virėjai tiesiog supanikavo pamatę tiek daug lankytojų. Matydami, kad klientai nenoriai renkasi paprastas salotas, Cesare virėjai sumąstė savo klientams pasiūlyti šviežias salotas su įmantriu patiekimu. Lankytojų akyse buvo gaminamos salotos – pridedama daug salotų lapų, sūrio, duonos skrebučių ir užpilama ypatinguojo padažu. Žinoma, visas gaminimo procesas vyko su komentarais, garsiai ir pompastiškai. Svečiams ši naujovė itin patiko ir nuo to laiko Cezario salotos tapo specialiu restorano pasiūlymu.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?

1 alanas 03/23/2010 09:51 atsiprasau uz klaidas, as italas besiruosiantis apsigyventi Lietuvoje.

2 alanas 03/23/2010 09:41 oi ir as esu viena iš jų - labai labai skanu. Klausykit, rašykit daugiau receptų,labai įdomu suzinoti kur kas kilo, na tiksliau - iškur valgis kilo ir pan. Aciū-jūsų portalas liuks.


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18805504sec.