Galvijų mėsos karpačio atsirado Venecijoje

Vieną 1950 m. rudens dieną grafienė Amalija Nano Mocanigo aplankė Harry's Bar - nediduką Venecijos restoraną. Vakare grafienė užsisakė tik stiklinę vandens ir liūdnai leido laiką. Restorano savininkas Giuseppe Sipriani norėdamas nustatyti niūrumo priežastį, pats atvyko pas grafienę. Grafienė paaiškusi, kad jos gydytojas liepęs jai laikytis griežtos dietos. Jai uždrausta valgyti tiek virtą, tiek keptą mėsą, kurią taip skaniai gamina jos mylimas restoranas. Dėl šios naujienos grafienė visiškai neturinti nuotaikos.

Vos išgirdęs grafienės paaiškinimą, virėjas puolė į virtuvę. Po kiek laiko virėjas sugrįžo su didele užkandžių lėkšte. Patiekalas buvo pavadintas carpaccio - ploni raudonos galvijų mėsos griežinėliai su baltuoju padažu.

Sipriani užkandį pavadino Venecijos menininko Vittore Karpačio (Vittore Carpaccio) garbei. Esą menininko mėgstamiausios spalvos buvusios raudona ir balta. Vadovaujantis šiomis spalvomis ir buvo sukurtas karpačio patiekalas. 

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54968309sec.