Dar penkiasdešimt aviakompanijų pateko į juodąjį sąrašą

Europos Sąjunga saugumo sumetimais dar padidino juodąjį sąrašą. Net penkiasdešimt aviakompanijų įtraukiamos į ES juodąjį sąrašą. Šiuo metu sąraše puikuojasi net 281 aviakompanija. Visoms joms yra uždrausta skristi per ES teritoriją, įskaitant visas Sudano ir Filipinų aviakompanijas.

Juodojo sąrašo „laimėtojais“ laikomos Afrikos ir Azijos aviakompanijos. Net ketvirtadalis avarijų įvyksta būtent Afrikoje.

Iš juodojo sąrašo išbrauktos Air Koryo (Korėja) ir TAAG (Angola) aviakompanijos. Dabar joms bus galima skristi į ES teritoriją.

ES stebi ir kontroliuoja aviakompanijų veiklą, taip stengiamasi išvengti didelio masto nelaimių. Kontrolė turi nuodugniai patikrinti aviakompanijų lėktuvus. „Saugumas yra svarbiausias rodiklis“, teigia ES susisiekimo komisaras Siim Kallas. „Mes negalime leisti, kad po ES teritoriją skraidytų lėktuvai, kurie neatitinka tarptautinių saugumo standartų“.

Sudano ir Filipinų skrydžių valdžios institucijos pakartotinai pažeidė saugos taisykles, tad jos ir liko nepatikimomis aviakomponijomis. Tokių nepatikimų aviakompanijų Sudanas turi 12, bet Filipinai – net keturiasdešimt.

Išsamų juodojo sąrašo aviakompanijų sąrašą galima rasti čia (angliškai).

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67852902sec.