Foto: © Koelnmesse International GmbH
Šaltinis: BalticTravelnews.com/Bild.de
2010 05 01 d. atidaryta grandiozinė paroda World Expo 2010. Ji vyks Kinijos sostinėje Šanchajuje ir tęsis iki spalio mėnesio. Tikimasi, kad parodą aplankys beveik šimtas milijonų žmonių.
Expo 2010 dalyvaus 192 šalių. Kiekviena šalis stengsis privilioti kuo daugiau lankytojų. Štai vokiečiai savo šalį pristatys maisto pagalba. Parodoje veiks restoranas, kuriame lankytojai galės mėgautis tradiciniais Vokietijos patiekalais, tokiais kaip kepsniai, troškinti kopūstai ir dešrelės.
Ar kinams patinka vokiško maisto skonis? Patys vokiečiai neabejoja savo maisto kokybe. Vokiečių būstinė tikisi sulaukti per dieną virš 46000 lankytojų ir paruošti apie 3500 porcijų maisto. Vokietijos atstovai jau užsisakė dvidešimt tonų raugintų kopūstų ir penkias tonas raudonųjų kopūstų, prie maisto paruošimo darbų dirba 200 darbuotojų.
Kaip pirmąjį patiekalą savo klientams vokiečiai siūlys šaltų agurkų sriubą su grietinėle, Heseno bulvių sriubą ir įvairius užkandžius kaip Holsteino kumpį, rūkytą lašišą ir kalnų sūrį. Antrieji patiekalai - kepta kiaulės koja su bulvių koše ir raudonaisiais kopūstais arba ant grotelių keptos rūkytos dešrelės, šonkauliukai su raugintais kopūstais, bulvių koše, padažu ir keptais svogūnais. Po tokio maisto bus siūloma atsigaivinti įvairiais gėrimais. Mėgstantys desertus, taip pat neliks nuskriausti. Parodoje bus galima paskanauti ir tradiciniais Vokietijos desertais.
Ir kaip gi Vokietijos virtuvė be alaus? Parodos svečiai galės mėgautis šviesiu arba tamsiu König Ludwig Weissbier ar Warsteiner Pilsener alumi. Visos parodos metu veiks alaus baras. Visi patiekalai yra gaminami Vokietijoje.
Draudžiama portale www.travelnews.lt paskelbtą informaciją perpublikuoti be Travelnews.lt redakcijos sutikimo.