Šaltinis: BalticTravelnews.com/Web.de
Reguliariai ir saikingai valgantys šokoladą žmonės mažiau rizikuoja sirgti širdies ligomis. Prie šios išvados prieita atlikus tyrimą, kuriame dalyvavo net 32 000 vyresnio amžiaus moterų iš Švedijos. Tyrimo metu paaiškėjo, kad moterims, kurios kartą per savaitę suvartoja vieną arba dvi porcijas (viena porcija – 19-32 gramai) aukštos kokybės juodojo šokolado, net 32% mažiau rizikuoja sirgti širdies ligomis. Valgant šokoladą kasdien, šis poveikis nėra toks efektyvus.
Mokslininkai stebėjo šokolado suvartojimą ir jo įtaką žmogaus širdžiai ištisus devynis mėnesius. Manoma, kad žmogaus organizmui teigiamą poveikį turi vienas iš šokolado ingredientų – kakava. Kakavoje esančios medžiagos mažina kraujospūdį.
Tyrimu taipogi nustatyta, kad pernelyg didelis šokolado vartojimas veikia neigiamai. Organizmas pasisavina daug kalorijų ir todėl atsiranda viršsvoris – tuo būdu neigiamas poveikis tampa didesnis už teigiamą.
Draudžiama portale www.travelnews.lt paskelbtą informaciją perpublikuoti be Travelnews.lt redakcijos sutikimo.